'Ulusal kongreye öncülük etmek gençliğin devrimci görevdir'

Komalên Ciwan, Kürt ulusal kongresine öncülük etmenin, Kürt gençliğinin temel yurtseverlik görevi olduğunu belirtti.

Yıllık değerlendirme toplantısını yaptığını açıklayan Komalên Ciwan Yürütme Konseyi, “2016 yılının gençlik açısından en önemli hamlesi hiç kuşkusuz 5. Komalen Ciwan kongresini “devrimci intikamla sömürgeciliği parçala” şiarıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi olmuştur” dedi.

Komalên Ciwan açıklamasında yapılan toplantıda, 2017 yılının planlamasının da yapıldığı belirtilerek, “Toplantımızda faşizme karşı kesin sonuç alacak mücadelenin kararlaşması sağlanmıştır” denildi. “Toplantımız Sur direnişinin ve gençliğin öncü kadrolarından biri olan Serhildan Garzan (Zehra Epli) ve Hemin arkadaşlara atfedilmiştir” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Serhildan yoldaş; TC çetelerinin eline bir pusu sonucu esir düşmüş ve Gebze zindanında esir olarak tutulurken bedenini ateşe vermiş ve AKP-MHP faşizmine karşı fedai bir eylem gerçekleştirmişti. Hemin arkadaş ise İran Molla rejimine karşı büyük bir direniş sergilemiş ve devrimci duruşundan bir an bile geri adım atmamıştır. İran rejimi iradesini kıramadığı Hemin arkadaşı idam ederek bedenini teslim almaya çalışmıştı.”

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürdistanlı gençler başta olmak üzere yüreği özgürlük için atan her gence ilham kaynağı olduğu ve en genç PKK’li olarak en başta gençliğin önderliği olduğunu ispatladığı da vurgulanan açıklamada, “Kürdistan gençliği bu anlamda Önder Apo’nun fedai gücüdür ve fedailiğini her koşul altında özellikle de 2016 yılında gerçekleştirdiği tarihi ve destansı mücadele ile göstermesini bilmiştir” denildi.

‘GENÇLİK SÖMÜRGECİ DEVLETLERİ SARSTI’

2016 yılının gençlik açısından en önemli hamlesinin Komalen Ciwan 5. kongresinin “devrimci intikamla sömürgeciliği parçala” şiarıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirmek olduğu ifade edilen açıklamada şunlara yer verildi: “Kongreden açığa çıkan Apocu ruh temelinde yürütülen mücadele dünyada yükselen faşist cepheye karşı devrimci ve demokratik bir cepheye dönüşmüştür. Dolayısıyla gençliğin bu dönemdeki mücadelesi tüm faşist, sömürgeci, işgalci, ırkçı, milliyetçi ve cinsiyetçi zihniyete karşı olacaktır. Bu açıdan Komalen Ciwan olarak dört parça Kürdistan ve Avrupa sahasında demokratik ulus temelinde, devrimci bir cephe geliştirmeyi ve buna öncülük ederek başta Kürdistan gençliği olmak üzere, Ortadoğu ve dünya gençliğini örgütlemeyi hedeflemiştir.”

Kürt gençliğinin 2016 yılında faşist sömürgeci devletleri sarstığı, diyen Komalên Ciwan açıklamasında, toplantıda gençliğin özgürlük mücadelesindeki belirleyici rolü ve etkisi üzerine değerlendirmelerde bulunulduğu kaydedildi.

2016 yılında kuzey Kürdistan kentlerinde Kürt gençliğinin Türk devletinin soykırım saldırıların karşı direnişini hatırlatan Komalên Ciwan, Bakure Kürdistan’a damgasını vuran en büyük gelişmenin gençlik öncülüğündeki öz yönetim direnişleri olduğu belirtildi.

Gençlerin öz yönetim direnişinde de YDGH öncülüğünde en ön saflarda yer aldığına dikkat çekilen açıklamada, direniş alanlarında ve dışındaki devrimci gençliğin tek gündeminin direnişin büyütülmesi ve faşizmin Kuzey Kürdistan’dan sökülmesi olduğu vurgulandı.

Daha sonraki süreçte devrim hamlesinin ihtiyaçları çerçevesinde devrimci gençlik hareketinin kurularak mücadelenin zafer kararlılığının ortaya konulduğu da belirtilen açıklamada, “Bakur gençliğinin yeni yıl pratikleşmesi topyekun örgütlenme, topyekun katılım ve topyekun eylemle devrime perspektifi olacaktır” denildi.

‘DEMOKRATİK SURİYE GENÇLİK FEDERASYONU KURMAK TEMEL BİR GÖREVDİR’

Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı yürütülen özgürlük mücadelesinde gençliğin oynadığı role de dikkat çekilen açıklamada, önümüzdeki en büyük görevin ise, demokratik Suriye gençlik federasyonu olduğu kaydedildi.

“Sömürgeci devletlerin Rojava devrimini boğma ya da kendi denetimine almaya dönük tüm karanlık saldırılarına karşı gençliğin demokratik ulus sistemini inşa çalışmaları çok önemli sonuçlar almıştır. Özellikle yıl sonuna doğru Arap gençliğinin de kendi özgünlüğünde örgütleneceği bir örgüt kurması ve demokratik ulus sistemine hem YPG / YPJ şahsında hem de kurumlarda yer alarak güçlü bir katılımı geliştirmesi Ortadoğu da alternatif bir model oluşumunda örnek olmuştur. Yine tüm Enternasyonal devrimci gençlerin de Rojava devriminden alacakları tecrübe, coşku ve bilinci dünyaya mal edecekleri bir zeminin oluşturulması ve güçlendirilmesi gerekmektedir. Rojava bir dönemlerin Filistin’i gibi devrimci gençliğin merkezi haline gelme potansiyeli taşımaktadır” denilen açıklamada, yine Demokratik Suriye Gençlik Federasyonu’nun artık gençlik açısından kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğu vurgulandı.

2017 yılında Arap, Kürt, Türkmen, Asuri, Süryani, Êzidî gençliğinin sistemi ve toplumsal yapısının olacağı bir örgütlenmenin tarihi değerde olacağı da dile getirildi.

Güney Kürdistan’da yürütülen çalışmalarında ulusal kongreye zemin oluşturmada yetersiz kaldıkları, değerlendirmesini yapan Komalên Ciwan, 2017 yılında Kürt gençliğinin 4. Ulusal konferansını gerçekleştirerek, ulusal kongreye öncülük etmesi gerektiği de belirtildi.

Güney Kürdistan gençliğinin ise yıl itibariyle belli bir örgütlük düzeylini yakaladığı dile getirilen açıklamada, “Biz Komalên Ciwan olarak bu temelde tüm Kürdistan gençliğine 4. ulusal gençlik konferansını toplama çağrısı yapıyoruz” denildi.

Doğu Kürdistan’da da daha örgütlü olunması gerektiği vurgulandı. Avrupa’daki Kürt gençlerinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için önemli bir eylemsel düzey yakaladığı belirtildi. Öz yönetim direnişlerine destek ve Öcalan’ın özgürlüğü eylemlerinin yıla damgasını vurduğu dile getirildi.