TV10 çalışanları: OHAL rejiminin kaldırılması için burdayız

TV10 çalışanları, eylemlerinin 66'ncı haftasında “OHAL rejimini kaldırılması için buradayız” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10 çalışanları, televizyonlarının tekrar açılması için 66’ncı kez Galatasaray Meydanında bir araya geldi.

“Alevilerin sesi susturulamaz” pankartının açıldığı eylemde, “Sazlar konuşsun, silahlar sussun”, “TV10 Alevilerin vicdanıdır”, “Özgür basın susturulamaz” dövizleri taşındı. Eylemde, TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin konuştu.

Ekranlarında tartışmak istedikleri konuları tartışmaya ve kamuoyuna iletmeye devam edeceklerini dile getiren Büyükşahin, “Bu süreçten etkilenen yalnızca bizler değiliz. OHAL rejiminin kaldırılması için buradayız. Bu süreçten etkilenen birçok kesim bedel ödemekte. OHAL’in bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Ancak görünen o ki OHAL ile birlikte tüm toplum baskı altına alınarak yeni sorunlar yaşanıyor. Son çıkan KHK’lerle birlikte iç çatışmanın fitili ateşleniyor” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan ve tepki ile toplayan çocuklarının evlilik yaşı ile ilgili yapılan açıklamaya da değinen Büyükşahin, kamuoyunun ve hükümetin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı açıklamalarına “dur” demesi gerektiğini söyledi. Büyükşahin, “Bizim çocuklarımız için açıklama yapmayın, nasıl yaşayacağımızı bize söylemeyin, bizim televizyonumuz açık olsaydı kadınlar, aydınlar bunu tartışacaktı eleştirecektik” diye konuştu.

Büyükşahin, “Biz burada hakkımızı aramaya, Alevilerin sesinin susturulmasına hayır diyoruz” dedi.

Büyükşahin’in konuşmasının ardından eylem, sloganlarla sonlandırıldı.