Tutsak siyasetçilerden Gültan Kışanak’a destek çağrısı

Kobanê Davası duruşmasında savunma yapan tutsak siyasetçiler, DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak’a oy verilmesi çağrısı yaptı.

KOBANE DAVASI

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemler gerekçesiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24’ü tutuklu 108 kişi hakkında açılan davanın tutuk inceleme duruşması görüldü. 

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafında Sincan Kampüsü’ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada ilk olarak tutsak siyasetçi Ali Ürküt beyanlarda bulundu. Ürküt, “Üç yıldır yargılamalar yapılıyor. Tanıkların yalan söyledikleri ortaya çıktı. İddia makamının iddialarının ne kadar boş ve ne kadar masa başı üretilen dosyalar olduğu net olarak ortaya konuldu. Tamamen siyasi saiklerle özgürlüğümüzden yoksun bırakılmışız” dedi.  

Ardından savunma yapan bir diğer tutsak siyasetçi Alp Altınörs, duruşmaya katılanların Newroz’unu kutladı. Altınörs şunları söyledi: “Tutukluluğumuzun dördüncü senesindeyiz. Üç satırlık bir tweet ve dört senelik tutsaklık. Bugün burada DEM Parti Ankara Büyük Şehir Belediye Eş Başkanı Öztürk Türkdoğan aramızda. Sanırım Gültan hanım da bağlanacak. Her iki adaya da Ankara halkına bir seçenek sunduğu için çok teşekkür ederim. Ankara’daki tüm demokratları, tüm insanları Gültan Kışanak’a Öztürk Türkdoğan’a oy vermeye çağırıyorum. Ben kendim de zaten bu doğrultuda oyumu kullanacağım.”  

Tutsak siyasetçi Ayla Akat Ata da DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı tutsak Gültan Kışanak’ın seçim kampanyasına değinerek, Gültan Kışanak’ın seçim kampanyasına nasıl destek sunabiliriz şeklinde yoğunlaştıklarını söyledi.

Bir diğer tutsak siyasetçi Aynur Aşan ise “Biz kadınların toplum içinde yükü iki katından daha fazla ağırdır. Ancak siz bu yargılamalarınızla, bu cezaevi süreçleriyle, zindanlarla yükümüzü üç katına çıkarıyorsunuz. Dolayısıyla biz bu şiddete karşı bir mücadele yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Duruşma Gültan Kışanak’ın savunması ile devam ediyor.