Tutsak edilen DFG Eşbaşkanı: Tutukluluğumuz keyfi ve kanunsuz

Geçen yıl tutsak edilen DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, keyfi ve kanunsuz bir şekilde cezaevinde tutulduklarını belirterek, 14 Mayıs seçimlerinde bu hukuksuz dönemin kapanması umudunu ifade etti.

8 Haziran 2022’de Amed merkezli operasyon ardından tutuklanan 16 gazetecinden biri olan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, avukatı aracılığı ile bir mesaj gönderdi.

Altan, “Basın özgürlüğünün keyfi bir şekilde sınırlandırıldığı, hukukun ve hakların açıkça çiğnendiği, ayaklar altına alındığı bir dönemden geçiyoruz. Benzer kanunsuzluk ve keyfiyetle cezaevinde tutuluyoruz” dedi.

14 Mayıs seçimlerini işaret eden Altan, “Hepimizin hak ettiği demokratik, özgür geleceğe olan inancımız ile yaşadığımız hukuksuz dönem kapanıyor” şeklinde umudunu ifade etti.

Altan, şunları ekledi: “Özgür basın çalışanları olarak; halkımızın büyük bir emek ve bedelle yürüttüğü mücadelenin büyük bir demokratik değişim ve dönüşüm yaratacağını biliyoruz, görüyoruz. Bu mücadelenin bir parçası olarak özgür günlerde buluşmamıza az kaldı. Herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”