Tutsak aileleri: Tecridi kırmak için cesaretli olmak gerekiyor

Çocuklarının açık grevleri hakkında değerlendirmelerde bulunan tutsak aileleri, "Çocuklarımızın talepleri bizim taleplerimizdir, yanlarındayız. Tecridi kırmak adına cesaretli olmak gerekiyor" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemleri devam ederken, dışarıda da tutsak ailelerinin mücadeleleri sürüyor. Hemen hemen her gün Türk polislerinin saldırılarına uğrayan anneler direnişlerinden vazgeçmiyor. Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde başlatılan annelerin oturma eylemleri daha sonra Amed başta olmak üzere çok sayıda şehre yayıldı. Gebze Cezaevi önünde 31 gündür oturma eylemi düzenleyen tutsak ailelerinden Sultan Bozkurt ve Hatice Söyler ajansımıza konuştu.

Kızı 21 yıldır cezaevinde olan ve Kürt Özgürlük Mücadelesi'ne verdiği destek ile müebbet hapis cezasına çarptırılan Newroz Bozkurt’un annesi Sultan Bozkurt, 31 gündür Gebze Cezaevi’nde sürdürdükleri eylemlerini anlattı. Mardin Kızıltepeli olan Bozkurt, polislerin sürekli kendilerini tehdit ve darp ettiklerini aktarırken, "Onların tehditlerinden korkmuyorum çünkü benim yaptıklarım bir anne duygularıdır. Ben hiç bir zaman ana duygularımdan başka bir şey yapmadım. Benim için bir yasak yok, çünkü anneler yasaklanamaz. Ben yasak tanımıyorum. Çocuğum için yapıyorum" dedi.

TECRİDİ KIRMAK ADINA CESARETLİ OLMAK GEREK

Polislerin baskısına karşı kamuoyundan yeteri kadar destek alamadıklarına dikkat çeken Bozkurt, “Türk devleti bizi anlamaz ama neden Kürt halkı bizi anlamıyor? Neden bizi yalnız bırakıyor cezaevi kapısında? Biz çocuklarımız sadece bizim için girmedi oraya. Kürt halkı, bütün ezilenler için çocuklarımız cezaevine girdi.

Tecrit sadece Öcalan üzerinde değil, tüm Kürtler üzerinde var. Tecridi kırmak adına cesaretli olmak gerekiyor" diye konuştu. 31 gündür yaptığı çağrıyı tekrar eden Bozkurt, Kürt halkının içinde bulunduğu sessizliği bozup yanlarında olmalarını istedi.

KORKUNUN BİZLERE BİR FAYDASI YOK

"Artık çığlıklarımızı duyup yanımızda olsunlar. Bu tecridi kırsınlar" diyen Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti: "Artık yeter! Korkunun bir faydası yok, nereden dönersek orada kâr vardır. Demokratlardan, yazarlardan, aydınlardan destek görmedik. Beklentilerimiz vardı, olmadı. Dünyaya da çağrıda bulunduk. Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum; ‘Türkiye’nin başkanıyım’ diyorsan, sesimizi duymak zorundasın. Cennet annelerin ayağında diyorsan ve sesimizi duymak zorundasın. Anneler gününde hediyemiz çocuklarımızdır. Tecrit kalkmazsa, bizim çocuklarımızın cenazesi çıkacak ve o zaman yakana yapışacağız."

GÖZYAŞIMIZIN RENGİ AYRI OLAMAZ

Yine Gebze Cezaevi’nde bulunan ve 16 Aralık tarihinden beridir açlık grevinde olan Özlem Söyler’in annesi Hatice Söyler ise, diğer anneler gibi 31 gündür Gebze Cezaevi önünde direnişte olduklarını belirtti. "Çocuklarımızın talepleri bizim taleplerimizdir, yanlarındayız" diyen Söyler, "7 bin çocuğumuz açlık grevine girdiler. Sadece Öcalan için değil, tüm Kürt halkı içindir bu tecrit. Kürt halkına çağrıda bulunuyorum; biz anneyiz. Acılarımız aynıdır" şeklinde konuştu.