Türkiye’den Libya’ya gönderilen yüzlerce ton patlayıcı yakalandı

Türkiye’den yola çıkarılan ve Libya’ya gönderilen yüzlerce ton patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemelerin yüklü olduğu bir gemi, Yunanistan’da ele geçirildi.

Yunanistan sahil güvenlik birimlerinin yaptıkları bir kontrol sırasında patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat ile fünye ve kapsüllerin olduğu 29 ton konteyner bulunan gemiye el konuldu.

Andromeda adlı Tanzanya bandıralı gemide yaklaşık 410 ton patlayıcı bulunurken, geminin İskenderun ve Mersin limanlarından yük alarak yola çıktığı bildirildi. Söz konusu geminin Libya’ya gideceğinin öğrenilmesi üzerine durdurulduğu belirtiliyor.

Geminin resmiyette Cibuti ve Umman’a gideceğinin bildirildiği ancak yolda rotasını Libya’nın Misrata limanına doğru değiştirdiği öğrenildi.

Patlayıcı maddelerin kimler tarafından yüklenildiği ve hangi gruplara gönderildiği üzerine araştırmalar devam ediyor. Yunan sahil güvenlik birimlerinden amiral Yannis Argiriu, gemide bulunan 8 kişilik mürettebatın gözaltına alındığını ve hakim önüne çıkarılacaklarını duyurdu.

Amiral, Türkiye’den yola çıkarılan geminin ‘yüzen bomba’ olduğu yorumunda bulundu.