Türk: Bir korku imparatorluğu kurdular, yıkacak güçteyiz

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Hınıs’ta, Kürt siyasetçi Ahmet Türk de Urfa’da seçmenlerle bir araya geldi. Urfa’da konuşan Türk, “Bu ceberrut yapıdan kurtulmak için tarihi bir süreçten geçiyoruz. Recep gidicidir, gidiyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Pervin Buldan, Erzurum’un Karayazı ilçesinde mitinge dönen halk buluşmasının ardından Hınıs ilçesinde partisi tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Karayazı’dan büyük moral aldıklarını söyleyen Buldan, Karayazı’da Hınıs’ta çok kararlı bir kitlenin olduğunu ifade etti.

Buldan, "Bugün burada gördüğüm, sizlerin yüzünüzden okuduğum, gözlerinizin içinden aldığım enerji bizi 24 Haziran’a götürür, bu kesin ve nettir. Az kaldı, inanın az kaldı. Sabrediyoruz ama sabreden derviş muradına ermiş misali 24 Haziran tarihinde istediğimiz sonucu alacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. HDP arkasında bu kadar kararlı kitle varken, arkasında bu kadar inançlı, moralli kitle varken başarmaması kabul edilebilir bir şey değil. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Erzurum halkı da 24 Haziran tarihinde kendi üzerine düşen görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirecektir. 7 Haziran’da büyük bir başarı elde edilmişti, 1 Kasım’da bu başarı maalesef tekrarlanmadı ama 24 Haziran bunun telafisi olacaktır” dedi.

“24 Haziran’da parlamenterlerinizi Ankara’ya göndereceksiniz bundan hiç kuşkumuz yok” diyerek konuşmasına devam eden Buldan, partililerinin üzerinde Erzurum’da çok baskı ve engelleme olduğunun farkında olduklarını söyledi. Bu baskılara rağmen ayakta duran ve yıkılmayan halkın kararlı duruşunun kendilerine büyük moral verdiğini belirten Buldan şöyle devam etti: “AKP’nin Kürtler üzerinde uyguladığı bu baskı ve şiddet politikasına karşı 24 Haziran’da iyi bir sonuç alarak iyi bir ders vereceğiz. Bugün AKP’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine baktığımız zaman bizleri her zaman inkar eden yok sayan bir anlayış var ve bu anlayışı kabul etmiyoruz. Biz varız, Kürdüz bu topraklarda yıllarca yaşayan ve eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren bir halkız. Dilimiz ve kimliğimiz var. Sizler olduğunuz sürece halkımız bugün burada olduğu sürece hiç kimsenin gücü bizi inkar etmeye yetmeyecek. Onlar ellerinden geleni yapmaya çalışacaklar. Biz de elimizden geldiği kadar onları yenmeye çalışacağız.”

Bu toprakların büyük acılar yaşadığını büyük bedeller ödediğini ve halen ödemeye devam ettiğini belirten Buldan, son 3 yıllık süreç içerisinde her türlü baskıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Parlamenterlerin, belediye başkanlarının hapse konulduğunu, yerlerine kayyumlar atandığını hatırlatan Buldan, Kürtlerin kazanımlarına müdahale edildiğini söyledi. Yıllar önce yaşanılan acılardan taviz vermediklerini hatırlatan Buldan “Bu ülkeyi yönetenlerin hepsini gördük. Tansu Çiller’i gördük, Mehmet Ağar’ı gördük. Kenan Evren’i, Süleyman Demirel’i gördük hiçbirinin önünde diz çökmedik, boyun eğmedik ve biat etmedik. Recep Tayyip Erdoğan karşısında da diz çökmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz” dedi.

HDP’nin güçlü bir temsiliyetle parlamentoya girmesi ile birlikte bu ülkenin değişeceğine dikkat çeken Buldan, “Bu devran böyle gitmeyecek. Zalimler mazlumların karşısında mutlaka ve mutlaka yenilecek. Mutlaka yeneceğiz onları. Mutlaka başaracağız, mutlaka kazanacağız. Demirtaş ve tutuklu bulunan tüm arkadaşlarımızı hep birlikte özgürlüklerine kavuşturacağız. Bu tarih 24 Haziran tarihi olacaktır. 25 Haziran tarihi AKP’siz ve Recep Tayyip Erdoğan’sız bir tarih olacak buna inanın. Bu inançla zafer bizlerin olacaktır. Mutlaka kazanacağımıza olan inancınla hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

URFA ADAYLARI HALKLA BULUŞTU

HDP Urfa'da geleneksel iftar yemeği düzenledi. HDP, CHP, EMEP il örgütlerinin katıldığı yemeğe, HDP milletvekili adayları, AKP tarafından işgal edilen Mardin Büyükşehir Belediyesinin Eşbaşkanı Ahmet Türk ve çok sayıda kişi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Eşbaşkanı Rıdvan Yavuz'dan sonra konuşan milletvekili adayı Nimettullah Erdoğmuş, HDP siyasetinin bir aşk siyaseti, kurduğu demokratik ittifakın bir aşk ittifakı olduğunu söyledi.

TÜRK: SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEK GÜCE ULAŞTIK

Ahmet Türk de yaptığı konuşmada Kürt halkı, ezilen ve ötekileştirilenlerin önlerine konan kapanları aşmanın vaktinin geldiğini söyledi. Kürtlere zulmü anlatmaya gerek olmadığını dile getiren Türk, "Yıllardır özgürlük mücadelesi veren halkın çocuklarısınız. Bu ceberrut yapıdan kurtulmak için tarihi bir süreçten geçiyoruz. Recep gidicidir, gidiyor. Efrîn, Cizre, Nusaybin'i biliyorsunuz, unutmadınız. Haklı olduğumuzu artık Aleviler, ezilenler, ötekiler anladı. Sistemi değiştirecek güce ulaştık. Bir korku imparatorluğu kurdular, yıkacak güçteyiz. Yeter ki çalışalım, inanalım" dedi.

İmar affı çıkarıldığını, ancak çiftçinin ürettiğini elektrik olarak geri aldığını belirten Türk, şöyle devam etti. "Elektrik şirketine çiftçinin parasına el koyma yetkisi verdiler. Koşullar ne olursa olsun biz bu mücadeleyi kazanacağız. Bizim mücadelemiz koltuk mücadelesi değil, özgür, eşit gelecek, demokrasi mücadelesidir. İnanıyorum Hz. İbrahim'in kenti bu zalimlere gereken cevabı verecektir."