TKP-ML, Şoreş ve Neval'i andı

TKP-ML, MLKP'li Ahmet Şoreş ve Fırat Neval'i anarak, "Yaşamlarının tüm anını, bilinçlerini özgürlük ve devrim ideali için kullandılar" dedi.

Türkiye Komünist Partisi Marksist-Leninist (TKP-ML) Merkez Komite, MLKP önder kadrolarından Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve MLKP komutanı Fırat Neval'i (Özgür Namoğlu) andı.

Yazılı açıklamada, "Ahmet Şoreş ve Fırat Neval yoldaşlar, önemli ve değerli işler yaptılar. Yaşamlarının tüm anını, bilinçlerini özgürlük ve devrim ideali için kullandılar" denildi.

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Kürt ulusal özgürlük savaşçıları, Türkiyeli devrimciler, enternasyonal savaşçılarla kurduğu ilişkiden ve görevlerden tanıdık Ahmet Şoreş yoldaşı. Tıpkı Ulaş Bayraktaroğlu, Baran Serhat, Nubar Ozanyan, Ceren Güneş, Aynur Ada ve daha adını sayamadığımız nice yoldaş gibi bilincini, emeğini ve iradesini Rojava devriminin büyümesine adadı.

Fırat Neval yoldaşla aynı mevzilerde ortak düşmana karşı savaştık. Genç yaşındayken devrimci mücadeleye katılan, Batı Avrupa’dan Rojava topraklarına devrimin zaferi için duraksamadan kendini katan mücadele pratiği, tüm genç devrimciler için önemli bir mesajdır. Geleceği çalınan ve özgürlük arayan gençler açısından örnek bir devrimci duruş sergiledi.

Türkiyeli devrimcilerinin Rojava topraklarında büyütmeye çalıştığı özgürlük meşalesinin kıymetli isimlerinden olan Ahmet Şoreş ve Fırat Neval yoldaşlar ölümsüzdür!"