Temelli ve Öztürk, Tatvan'da polis noktasında durduruldu

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk’ün içinde bulunduğu araç konvoyu, Tatvan’da polis noktasında bekletiliyor.

AKP-MHP rejimi, HDP'li belediyeleri gasp etmesinin ardından halkın tepkisinin görünmemesi için elinden geleni yapıyor. Polis ve jandarma, iadesine sahip çıkan halkın ve siyasetçilerin buluşmasını engellemeye çalışıyor.

YOLLARI KESİLDİ

Belediyeleri gasp edilen Amed ve Mardin’den sonra bugün Van’a geçmek için yola çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Bitlis’in Tatvan ilçesi çıkışında bulanan polis arama noktasında durduruldu. Araçların geçişlerine uzun süre engel olundu. İlk arama noktasına geçen Temelli ve beraberindekiler, ardından bir arama noktasında daha bekletildi. 

Öztürk, "Bilinçli olarak yolun iki tarafı kesilerek uzun araç kuyrukları oluşturuldu. Biz de şu an kuyrukta bekliyoruz. Yolun iki şeridi de tıkalı olduğu için hiçbir yerden geçiş yapamıyoruz" dedi. 

VAN’DA DA ENGELLEME

Van’ın girişi olan Gevaş yolunda Temelli, Öztürk ve beraberindekileri karşılamaya giden HDP’lilere de engel olunuyor. Van-Gevaş yolunu iki taraflı tutan jandarma ve polis, geçişleri engellerken, Temelli’yi karşılamaya giden halk yolda bekliyor.