Taş’ın gözaltına alınması ile keyfi gerekçeden gerekçesiz gözaltıya

Türk polisi keyfi gerekçelerle gözaltın terörünü sürdürürken, Kulp Belediye Eşbaşkanı Mehmet Fatih Taş’ın hangi gerekçe ile gözaltında oluğu da bilinmiyor. Taş’ın avukatı, hiçbir gerekçe gösterilmediğini belirtti.

Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kulp İlçe Eşbaşkanı Abidin Karaman, Amed’in Kulp ilçesinde 7 kişinin öldüğü patlama ardından gözaltına alınmışlardı.

Erdoğan rejimine bağlı medya, belediyeye ait bir aracın olay yerinde görülmesini Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş'ın gözaltına alınmasına gerekçe olarak göstermişti.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gözaltılar artacak" açıklamasından hemen sonra ise Kulp Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Fatih Taş gözaltına alınmıştı.

Taş'ın avukatı Eyüp Aydeniz, üç gündür Kulp Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan müvekkiliyle görüştü.

Aydeniz, gözaltına alma nedenine ilişkin kendilerine hiçbir gerekçenin gösterilmediğini söylerken, soruşturma dosyasının olmadığını ve tüm taleplerine rağmen savcılık ile görüşemediklerini sözlerine ekledi.

Aktaş'ın avukatı Mehmet Öner de eşbaşkanların patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları iddialarını yalanladı.

Öner, emniyetteki soruşturma dosyasında gözaltına alınma kararı ve sağlık raporları dışında tek bir rapor veya delil olmadığını ifade etti.