Tarsus'taki tutsaklara 'her şeyi yaparız' tehdidi

Tarsus Cezaevi idaresinin, tutsaklara "Yaşamayı hak etmiyorsunuz, size her şeyi yapabiliriz" tehdidinde bulunduğu ortaya çıktı.

Tarsus 1 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsaklardan Gazi Muratoğlu, 18 Aralık'ta cezaevinde görüştüğü annesi Hanım Muratoğlu'na, hak ihlallerini aktardı. Muratoğlu, hasta tutsakların tedavilerinin yapılmadığını, özellikle hasta tutsaklar Nesip Yapıcı ve Mustafa Abi’nin sevk istemelerine rağmen taleplerinin karşılanmadığını söyledi.

TEHDİT, ENGEL, HAKARET

Cezaevinde 20 kişilik koğuşa 10 kişilik yemek verildiğini aktaran Muratoğlu, uğradıkları hak ihlallerini şöyle anlattı:
“İdare ile sorunlar konuşulduğunda 'Siz PKK’lisiniz, istersek her şeyi yaparız size. Siz yaşamayı hak etmiyorsunuz' şeklinde tehdit ediliyoruz. Görüşme yapan hasta yaşlı tutuklular, saatlerce koridorda ayakta bekletiliyor. Tüm aktiviteler yasaklanmış durumda. Kargo ile gelen eşyalar verilmiyor. Kantin eşyaları aşırı pahalı olmasından dolayı ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Sistematik bir işkence sürüyor. Psikolojik açıdan bir insana yapılmaması gereken her şey yapılıyor. Koridorlarda ve sayımlarda personeller tarafından hakaretlere maruz kalınıyor.”

'CAN GÜVENLİKLERİ YOK'

İki oğlu cezaevinde bulunan anne Hanım Muratoğlu, Tarsus Cezaevi’nde artan hak ihlallerine karşı İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’ne hukuki destek talebiyle başvuruda bulundu.
Anne Hanım Muratoğlu, oğlu ve diğer tutsakların can güvenliğinden endişe duyduğunu söyledi.