Suruç katliamının anmasına polis saldırdı

Ankara’da iki farklı noktada Suruç Katliamı’nın 5’inci yılında anma yapmak isteyen gençlere polis saldırdı ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Suruç Katliamı’nın 5’inci yılında Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından yapılmak istenen Suruç Anması’na polis saldırdı. Ankara’da iki noktada bir araya gelmeye çalışan kitleye polis, saldırdı. Atatürk Bulvarı üzerinde “Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet” pankartı açanların etrafı polisler tarafından sarılarak, gazetecilerin ve insanların çekim yapması engellendi.

Gençlere saldıran polis, flamaları, pankartı ve yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını parçaladı. Müdahale sırasında gençleri yere yatıran polis, gençleri nefessiz bırakacak şekilde darp edildi. Gözaltı sırasında bir kişinin burnunun kırıldığı görülürken, gazetecilere çekim yapılması halinde gözaltı yapmakla tehdit edildi.

Saldırı sırasında yaşananlara tepki gösteren engelli bir genç, polis tarafından gözaltına alındı.

İKİNCİ GRUP DA SALDIRIYA MARUZ KALDI

Meşrutiyet Caddesi’nin Konur Sokak’ın kesiştiği yerde gençler açtıkları pankart ile yürümek istedi. Önleri çevik kuvvet polisleri tarafından kesilen gençlere polis biber gazı ve plastik mermi ile SALDIRDI.

Polis, gençleri yere yatırarak ve darp ederek gözaltına alırken, gençler sık sık “Suruç İçin Adalet” sloganları atıldı. Gençlerin açtığı “Suruç İçin Adalet, Herkes İçin Adalet” pankartı da polis tarafından yırtıldı. Yaşamını yitirenlerin fotoğrafları da polisler tarafından yırtıldı.

Onlarca kişi gözaltına alındı. Konur Sokak’ta abluka devam ediyor.

Eylem öncesi Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Ankara İl Örgütü de polis tarafından ablukaya alındı. Parti binasında 4 kişinin olduğu öğrenilirken, polis ablukası devam ediyor.