GÖRÜNTÜLÜ

Strasbourg’daki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Kiel grubunda

Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde yapılan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi 248’nci haftasında Kiel’den gelen Kürdistanlılar tarafından yürütülüyor.

25 Haziran 2012’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla başlatılan Özgürlük Nöbeti’ni her hafta Avrupa’nın değişik kentlerinden gelen farklı bir grup üstleniyor.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Saarbrücken kentinden gelen Rojavalı Kürtlerin sahiplendiği nöbet eylemini bu hafta yine Almanya’nın Kiel kentinden 4 kişilik yeni bir grup sürdürüyor. Grupta Bilican Eroğlu, Hasan Serhat, Mazlum Mustafa ve Tuncay Varto yer alıyor.

Nöbet eylemine ilişkin konuşan Bilican Eroğlu, bir kadın olarak ‘Öcalan özgür olmadan kadının özgür olamayacağının’ bilincinde olduğunun altını çizdi.

Erdoğan’ın diktatörlüğünü oturtmak için onaylatmak istediği başkanlık referandumuna dikkat çeken Eroğlu, başta kadınlar olmak üzere herkesin ‘HAYIR’ demesi çağrısında bulundu.

Bir diğer eylemci ise, Öcalan’ın özgürlüğüne kadar nöbet eyleminin süreceği mesajını verdi. Çok önemli bir sürecin yaşandığını hatırlatan eylemci, Avrupa’daki tüm Kürtlere sandığa giderek oy kullanma çağrısı yaptı.