Sınır yasakları yine ‘masada’

Fransa Bilim Konseyi Başkanı Jean-François Delfraissy’ye göre, salgın nedeniyle yakın dönemde sınırların yeniden kapanması konusu tartışılıyor.

Yeni tip korona virüsünün neden olduğu Covid-19 salgını nedeniyle 15 Haziran’dan bu yana birçok Avrupa ülkesinde Mart ortasında kapatılan sınırlar yeniden açılmıştı. Ancak Mart-Nisan’da yaşanan on binlerce ölümden sonra Mayıs ayında alınan kararlarla sokağa çıkma kısıtlamaları gevşetilmişti.

Yaz tatilleri ve bireylerin sosyal mesafe kurallarına daha az riayet edildiği görülürken, Ağustos-Eylül’den itibaren ikinci dalga endişesi artıyor.

Konuya ilişkin BFMTV adlı kanala konuşan Fransa Bilim Konseyi Başkanı Jean-François Delfraissy, sınırların yeniden kapatılması seçeneğinin ‘masada’ olduğunu söyledi. Delfraissy, önlemlerin arttırılmaması halinde okulların açılacağı Eylül ayı sonrasının ‘normal bir dönem’ olmayacağının altını çizdi.

Delfraissy, sadece Fransa’da günlük ortalama 500 yeni vaka tespit edildiğini ve bunun gerçektekinin yarısı olduğunu da dile getirdi.

Fransa’da şimdiye kadar tespit edilebilen 170 bin civarındaki vakaya karşılık 29 bin 979 kişi de hayatını kaybetti.