SES Amed eski şube eşbaşkanı tutuklandı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Amed eski Şube Eşbaşkanı Recep Oruç, DTK soruşturması kapsamında tutuklandı.

SES eski Şube Eşbaşkanı Oruç, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Demokratik Toplum Kongresi’ni (DTK) hedef alan soruşturması kapsamında 20 Temmuz Salı günü ifade vermeye çağrıldı.

Savcılık Oruç’u tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Hakimlik de savcılığa uydu. Oruç, DTK çalışmaları gerekçe gösterilerek, “örgü üyesi” olmakla suçlandı ve Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

SES Amed Şubesi sosyal medya hesabında tutuklamaya tepki göstererek, “Önceki dönem şube eşbaşkanımız Recep Oruç, hakkındaki bir soruşturmadan dolayı bugün ifade vermeye gittikten sonra tutuklandı. İktidar kendine muhalif olan herkesi bir şekilde sindirmeye çalışıyor. Biz bu hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz. Recep arkadaşımızı derhal serbest bırakın” dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın DTK’ye yönelik soruşturması kapsamında 26 Haziran’da bir çok kentte ev baskınları düzenlenmiş, 45 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 23’ü tutuklanmıştı.