Sanatçılar 'dik duracağız, diz çökmeyeceğiz" mesajı verdi

Gözaltıları protesto etmek amacıyla açıklama yapan sanatçılar, saldırılar karşısında dik duracaklarını ve ant demokratik uygulamalar karşısında da diz çökmeyeceklerini belirtti.

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kültür ve Sanat Meclisi, Gölge Kültür ve Sanat Merkezi, Grup İsyan Ateşi müzik grubu, 128 Kürt sanatçı, gazeteci, siyasetçi ve hukukçunun siyasi soykırım saldırıları kapsamında gözaltına alınmasını İstanbul Beyoğlu’nda bulunan merkezlerinde protesto etti.

MKM sanatçısı Dilan Suyu, otoriter rejimlerin hep yıkıldığını ve var olan bütün otoriter rejimlerin de yıkılacağına işaret ederek, “Resmi ideolojik zihniyetin kendini nasıl sürdürmez hale geldiğini görüyoruz. Kültürel soykırım ve toplumun gerçekliğini inkar ederek sadece kendi varlığını korumak peşindeler. Özgür olmak dışında halklar başka bir şey istemiyor. Halklar çok dili çok kültürlü hakikatin peşine düşerek varlığını kabul etme mücadelesi vermektedirler. Biz toplumun vicdanı olan sanatçılar olarak şunu açıkça belirtmeliyiz ki; bu ülke demokratikleşmeden ve özgür olmadan hiçbirimizin insanca yaşama şansı yoktur” dedi.

‘DİK DURACAĞIZ’

Saldırılara karşı dik duracaklarını ifade eden Suyu, anti-demokratik uygulamalar, karşısında diz çökmeyeceklerini söyledi. Suyu devamla, “Bedeli ne olursa olsun yaşanılabilir bir dünya için her zaman haksızlığın karşısında olacağız. Herkese sesleniyoruz. Gücümüzü birleştirelim. Ömrünü zorla uzattırmaya çalışan bu kültürel soykırım rejimine son vererek özgür bir gelecek yaşayalım. Seçim uğruna yapılan hiçbir saldırıya boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Hep beraber daha güçlü bir şekilde direneceğiz. Gözaltına alınan avukat siyasetçi sanatçı ve gazeteciler derhal serbest bırakılmalı” sözleriyle çağrıda bulundu.