Sadece adalet isteyen Emine Şenyaşar 10’uncu kez ifadeye çağrıldı

Urfa’da 2018’de katledilen yakınları için adalet arayışını sürdüren Emine Şenyaşar, onuncu kez “kamu memuruna hakaret” iddiasıyla ifadeye çağrıldı.

Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti devam ediyor.

Aile, nöbet eyleminin 273’ncü gününü başlatmak için “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizle Urfa Adliyesi önüne geldi. Şenyaşar ailesi her gün Suruç’tan Urfa’ya bu eylem için 42 kilometre yol kat ediyor.

Nöbet eylemi başlar başlamaz alana gelen polisler anne Emine Şenyaşar’ın “kamu memuruna hakaret” ettiği gerekçesiyle İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de ifadesi alınacağını bildirdi.  Polis, anne Şenyaşar’dan gün içinde emniyete giderek ifade vermesini istedi.

Adalet Nöbeti eylemi başladığından bu yana Emine Şenyaşar onuncu kez ifadeye çağrıldı.

Bu baskılara dair konuşan Ferit Şenyaşar, amacın nöbet eyleminden vazgeçirmek olduğunu söyledi.

Başından beri “zulüm” altında eylemlerini sürdürdüklerini ifade eden Ferit Şenyaşar, “Nöbetimiz bir yıla yaklaşıyor. Suruç Devlet Hastanesi’nde 3 insan silahla katledilmiştir. Bu katliam yüzlerce kamu çalışanının gözü önünde yapılmıştır. Olayın üzerinden 3 yıl 6 ay geçti ama hiç kimsenin ifadesi dahi alınmamış” dedi.

Şenyaşar, “Ancak adalet isteyen anne bugün 10’uncu kez ifadeye çağrıldı. Bu mu Türkiye’de adalet?” diye ekledi.

Ferit Şenyaşar, yaşananlara sessiz kalan herkesin suça ortak olduğu tepkisinde bulunarak, “Başta barolar olmak üzere, sesiz kalan siyasi partiler bu suça ortak oluyorlar. Ortada bir hukuksuzluk var. Urfa’yı çete bir aile yönetiyor” diye belirtti.

Şenyaşar ailesi diğer eylem günlerinde olduğu gibi Twitter hesabında yeni bir mesaj paylaştı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü etiketleyen aile, “Adliye kapısındaki bu adaletsizliğe tepki göstermeyen herkes suçludur. Çocuklarını ve eşini katledenleri ifadeye çağırmaya dahi korkan savcılar, anneyi 10’uncu kez ifadeye çağırıyor. Abdülhamit Gül anne için üzüldüğünü dile getirmiş!” diye yazdı.