Roboskî İçin Adalet Girişimi: Rahat uyutmayacağız!

Roboskî İçin Adalet Girişimi, “Roboskî'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir. Adaleti sağlayana kadar rahat uyumayacağuz, uyutmayacağız da" dedi.

Roboskî İçin Adalet Girişimi, 19’u çocuk 34 sivil insanın katledildiği Roboskî Katliamı’nın 103'üncü ayında açıklama yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’ndeki toplantıda konuşan İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Fatin Kanat, katliamın üzerinden geçen 3 bin 135 güne rağmen adaletin sağlanmadığını söyledi. Roboskî ve benzeri katliamların devam etmemesi için cezasızlık ilkesinin önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizen Kanat, “Hala bu ülkede insanların yaşam hakkı gözetilmiyor, ölümler gerçekleşiyor ve hala hiçbiri için gerçek bir adalet sağlanmıyor. Adaletin sağlanamadığı yerlerde katliamların sürekliliği de engellenemez” dedi.

'TÜRKİYE'YE DE ADALET GELMEZ'

Türkiye iç hukuk kanallarında ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) katliamın cezasızlık ile ödüllendirildiğini belirten Kanat, "Roboskî'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir” dedi.

Açıklamada, "Devlet ve iktidar şiddetine karşı, Roboski ve tüm katliamlar için adaleti talep etmek adına bir araya geleceğimiz ve adaleti sağlayacağımız güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da. ‘Bu topraklarda barış ve adaletin yolu, mutlaka ve önce Roboski’den geçecektir" mesajları da verildi.