Rakkalılar: İnsan olduğumuzu yeniden hissettik

Özgürleştirilen Rakkalılar, QSD savaşçılarının yaklaşımları karşısında yeniden insan olduklarını hatırladıklarını belirtti.

Rakka’nın batı cephesinde, topraklarının QSD savaşçıları tarafından özgürleştirilmesinin ardından halk yaşam alanlarına dönüyor.

Büyük bir mutluluk içinde topraklarına dönüş yollarını tutan Rakkalılar, ANF’ye konuştu.

HELÎM: HAYATIMIZ ZİNDANA DÖNMÜŞTÜ, ŞİMDİ ÖZGÜRÜZ...

Ehmed El Helîm: "Biz 2011 yılında sadece eşitlik, özgürlük ve değişim istediğimiz için ayaklandık. Ancak kısa sürede her şey tersine döndü. El Nusra, Ehrar El Şam, DAİŞ vb. çete grupları Suriye halklarının bu masumane ve barışçıl taleplerini terörize etti.

Kentimiz Rakka önce El Nusra, Ehrar El Şam gibi çete gruplarının, ardından da DAİŞ çetelerinin işgali altına girdi.

DAİŞ çeteleri 2 yıldır köyümüzü işgal etmişti. Bizlere her şeyi yasakladılar, evimizden dışarı çıkamaz olduk. Hayatımız zindana dönmüştü. Çok şükür, artık özgürüz. QSD güçlerine sonsuz teşekkür ediyorum."

EL ŞEX: YENİDEN NEFES ALDIK

Zahida El Şex: "Kadınlar DAİŞ çetelerinin zalimliği altında çok kötü zamanlar yaşadılar. Toplumsallığımızı unutur hale geldik. QSD savaşçılarının köylerimizi ve bizleri DAİŞ çetelerinden kurtardığı anda yaşadığım sevinci size anlatacak kelime bulamıyorum.

DAİŞ çetelerinin elinden gerçekten de çok işkence gördük, ölümler gördük. Şimdi yeniden nefes aldığımızı hissediyorum. QSD savaşçılarına bizler için gösterdikleri fedakarlıklar dolayısıyla şükran borçluyum.

Bizler de yeniden doğduk. DAİŞ çetelerinin sürekli karaladığı YPG/YPJ ve QSD savaşçılarının yaklaşımları karşısında şaşırdık. Gerçekten de yeniden insan olduğumuzu hatırladık, diyebilirim."