Rakka’nın kuzeyinde 2 kasaba kurtarıldı, 49 çete öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçıları Rakka’nın kuzey istikametindeki Hezime ve Tişrin kasabalarını kurtardı. Çatışmalarda 49 çete öldürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri tarafından başlatılan Fırat’ın Gazabı Hamlesi 4’inci aşaması 11. gününde devam ediyor. Hukumi Mezrası, Tişrin kasabası ve Hezime kasabası’nda QSD savaşçıları ve DAIŞ çeteleri arasında dün gün boyu yaşanan şiddetli çatışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. Uluslararası Koalisyon uçakları da savaşçılara havadan destek verdi.

Çatışmalarda çete emiri olan Ebu Sumeyye’nin de aralarında bulunduğu 49 DAIŞ’çi öldürüldü. Çok sayıda çete cesedi savaşçıların eline geçti. Çatışmalar sonucu Hukumi Mezrası çevresi tamamen çetelerden temizlendi. Ayrıca Reqqa’nın kuzeyinde yer alan Hezime ve Tişrin kasabaları da QSD savaşçıları tarafından kurtarıldı.

Her iki kasabada da arama ve temizleme çalışmaları başlatıldı. Kasabaların özgürleştirilmesi ile Celab Vadisi’nin kuzey kısmı çetelerden temizlenmiş oldu.

11. gününde devam eden Fırat’ın Gazabı Hamlesi 4’inci aşaması’nda Kuzey ve Güney Mişerfa, Hetaşe, Rihaniyat, Doğu ve Batı Kebiş, Reyan, Um Tenek köyleri, Hukumi Mezrası, Bir Cerbo, Cerwa ve 4 mezra ile Tişrin ve Hezime kasabaları özgürleştirildi.