PKK ve PAJK'lı tutsaklardan ‘ulusal birlik’ ve ‘ortak savunma’ çağrısı

PKK ve PAJK’lı tutsaklar Newroz vesilesiyle Kürt halkını ‘ulusal birlik’ ve ‘ortak savunma’ ruhuyla mücadele etmeye ve zaferi sağlamaya çağırdı.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına Deniz Kaya yaptığı açıklamada Newroz’u büyük bir coşku, moral ve inançla karşıladıkların belirtti. 

Tutsakların açıklaması şöyle:

“Önderlik, gerilla ve halkımızın direnişinin zirveye ulaştığı bu tarihsel süreçte Newrozu büyük bir coşku, moral ve inançla karşılıyoruz. Zindanlarda esir bulunan PKK ve PAJK'lı devrimciler olarak, özgürlük direnişinin hakikati olan Newrozu; başta Halkların Önderliği olan Önder APO'ya, faşist-sömürgeci T.C çete devletinin ahlak dışı saldırılarına karşı fedai ruhla mücadele yürüten kahraman gerilla güçlerine, yılmadan ve yıkılmadan özgürlüğe karar kılmış Halkımızın ve özgürlüğüne ket vurulmuş tüm halkların özgürlük Newrozu'nu en içten dileklerimizle kutluyoruz. Büyük kahramanlıklar ve fedailikler sergileyerek şehadete ulaşan tüm Kürdistan ve özgürlük şehitlerini Çağdaş Kawa olan Mazlum Doğan arkadaş, büyük gerilla komutanımız olan Komutan Mahsum Korkmaz (Egîd) arkadaş ve en son 14 Mart'ta T.C çete yapılanmasının zindanlara dönük uyguladığı ölüm politikaları sonucunda şehadete ulaşan halkımızın kahraman yiğidi İsmet Çardak arkadaş şahsında saygıyla ve minnetle anıyor Newroz bayramlarını kutluyor, özgür Kurdistan hayallerini gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz. 

Mart ayı Ulusal Direniş Bayramı olan Newroz ayı olmakla beraber aynı zamanda büyük kahramanlıkların ayı olan Ulusal Kahramanlık ayıdır da. Bu iki tarihsel gerçekliğin bizim ve Halkımız için tarihi önemi bilinmektedir. Hep ileriye ve hep direnişle zaferin ve özgürlüğün kazanıldığının hakikati olmaktadır. İnsanlık tarihinde büyük bir yer edinen ve büyük bir anlam taşıyan Newrozu bu yıl büyük direnişlerle karşılıyoruz. 

KÜRESEL ÖZGÜRLÜK ATEŞİ

Newroz; zulme, köleliğe, boyun eğdirilmeye ve teslim alınmaya karşı büyük bir başkaldırı ve özgürlük ısrarıdır. Köleleştirilmiş, ihanete bulaştırılmış yaşamda özgür iradenin ifadesidir. Binlerce yıldır sömürüye karşı, ezdirilmeye karşı halkımız öncülüğünde halkların direnişteki ruhunun yansıması ve harekete geçmesidir Newroz. Demirci Kawalardan Çağdaş Kawalara uzanan direniş çizgisidir. Newroz halkı olan halkımızın Newroza bu denli katılımın yüksek olmasının halkımızın Newroza biçtiği anlam ve önemden gelmektedir. Doğanın renklenmesi gibi halkımız da rengini ve sesini Newroz'da yani bahar ayında en çok dillendirmektedir. 21 Mart Kürdün özgürlüğünün sesidir, ölmediğinin ve hala ayakta olduğunun büyük kararı ve inancıdır. Ve bu ses bugün Önder APO'nun direnişiyle ve yaratmış olduğu PKK-PAJK hakikati ile evrenselleşmiştir. Özgür kadının rengiyle beraber Jin Jiyan Azadi şiarıyla küresel bir özgürlük ateşine dönüşmüştür. 

GERİLLA GÜÇLERİNİ SELAMLIYORUZ

Tarihte önemli yere sahip bu onursal hakikat yarım asrı aşmış Önderlik gerçeği ve yaratmış olduğu PKK-PAJK hakikati ile sürmekte, halklara umut ışığı olmakta ve zalimlerin karanlık tahtını düşürmekte ve tanrıçaların toplumsal hakikatini inşa etmektedir. Kahraman gerilla güçleri Newroz ruhuyla savaşmaktadır. Büyük emek ve fedakarlıklarla mücadele yürüten fedai gerilla güçlerini de selamlıyoruz. Yeni mücadele döneminde düşmana büyük darbeler vurarak ve en son savunma sistemiyle düşmanın hava gücünü de boşa çıkartan özgürlük gerillası yenilmezliğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Halk Savunma Merkezi tarafından açıklaması yapılan özgür savunma sistemini de kutluyoruz.

31 MART’TA GEREKEN CEVAP VERİLMELİ

Önder APO bu geleneğin sürdürülmesinin ve halkımızla beraber özgürlüğüne ket vurulmuş halkları tekrardan uyanışa geçirmiş ve Newrozlaştırmıştır. Newrozlaştırarak özgürlüğe uyandırmıştır. Yanan Newroz ateşinin oluşturmuş olduğu ruh ile öz irade, öz bilinç ve öz kimlikle buluşturmuştur. Demokratik, Ekolojik, Kadın Özgürlükçü Toplum Paradigması ile tüm halklara Newrozun özgürlük ruhuyla buluşturmuş ve zalimlerle nasıl mücadele edilip özgür yaşamın inşasının nasıl örgütlendirileceğinin ve nasıl mücadele edileceğinin yolunu göstermiştir. Alanlarda ve meydanlarda bu yıl da halkımız ve dostları Newrozlara büyük katılım sergileyerek özgürlük iradelerini haykırarak zalimlere gereken cevabı vermiştir. Kadınlar öncülüğünde 8 Mart'ta yükselen özgürlük adımları Newrozla beraber milyonlara ulaşarak AKP-MHP faşist çete yapılanmasını korkutmuştur. 8 Mart ve Newroz ruhuyla halkımız ve halklar 31 Mart'ta sömürgecilere, talancılara, hırsızlara karşı şimdiden iradelerini sert bir şekilde göstererek faşizmin yenileceğinin müjdesini vermişlerdir. PKK ve PAJK'lı devrimciler olarak Newroz ruhuyla halkımız başta olmak üzere tüm halkları 31 Mart'ta emek sömürücüsü, hırsız, katliamcı olan AKP-MHP zihniyetine karşı sandıklara giderek gereken cevabı vermelerini ve bunun da tarihsel bir sorumluluk olduğunu belirtmek istiyoruz.

PEŞMERGELER GERİLLA İLE AYNI CEPHEDE YER ALMALI

Yine başta halkımız olmak üzere Önderliğin paradigmasıyla özgürlük uyanışına geçen tüm kesimleri Önder APO'yu daha büyük sahiplenmeye, gerillaya karşı ahlak dışı yöntemlere başvuran T.C faşist çete ordusu, onun destekçisi olan tüm gerici devletçi güçlere ve AKP-MHP'ye kol kanat olan ve Medya Savunma Alanları'nda bu faşist orduya yol açan KDP'ye karşı sert bir tavır almaya, ulusal ve küresel birliği savunmaya, özgür Kurdistan'ın inşası ve sömürgecilerin kirli postallarının Kurdistan topraklarından sökülüp atılması için peşmerge güçlerine çağrı yaparak ortak savunma ruhu ile kahraman gerilla ile aynı cephede mücadele etmeye ve zaferi sağlamaya çağırıyoruz. "