PES: Erdoğan rejiminin HDP'yi susturma girişimini kınıyoruz

Bugün sabah saatlerinde HDP’ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren PES, “PES, HDP ile dayanışma içinde ve demokratik muhalefete yönelik bu yeni baskı dalgasına karşıdır” dedi.

HDP'ye yönelik siyasi operasyona tepki gösteren Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES), yaptığı açıklamada

“PES, Türk hükümetini HDP’yi susturmaya yönelik yeni siyasi girişimden dolayı şiddetle kınıyor. PES, HDP ile dayanışma içinde ve demokratik muhalefete yönelik bu yeni baskı dalgasına karşıdır.

Bugün, Türk makamlarının aralarında demokratik olarak seçilmiş Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ile Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Emine Ayna ve Nazmi Gür gibi eski milletvekillerinin de bulunduğu 82 kişi için gözaltı kararı çıkardığı haberi geldi. Kobanê'nin IŞİD savaşçıları tarafından ele geçirilmesine karşı Türkiye'de 6 yıl önce yapılan protestolarla ilgili gözaltı kararı çıkarıldı. Ancak savcılar, bu kişilerin işlediği iddia edilen suçları belirtmedi” denildi.

ERDOĞAN REJİMİ DEMOKRATİK MUHALEFETİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR

PES açıklamasında PES Başkanı Sergei Stanishev'in görüşlerine de yer verildi: “Bu, meşru demokratik muhalefeti susturmaya çalışan Erdoğan rejiminin gücü kötüye kullanmasının bir başka örneğidir. PES bu davranışı kınıyor. Avrupalı sosyalistler ve demokratlar HDP ile tam bir dayanışma içindedir ve elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Türkiye'deki gelişmeleri çok yakından takip etmeye devam ediyoruz.

Bu operasyon dalgası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın demokrasiye yönelik en son saldırısıdır. Görünüşe göre Erdoğan, seçilmiş belediye başkanlarını hedef almak da dahil kendisine muhalif olan herkese karşı iktidarı elinde tutmak için her türlü bahaneyi kullanacakmış gibi görünmektedir. Bu tamamen kabul edilemezdir. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü korunmalıdır.”