Partizan'dan FIFA önünde Amedspor'la dayanışma eylemi

İsviçre’nin Zürih kentinde bulunan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FİFA) genel merkez binası önüne Partizan aktivistleri tarafından gece saatlerinde pankart eylemi düzenlendi.

Pazar günü oynanan Bursaspor-Amedspor maçı sırasında Amedli sporcu ve taraftarları hedef alan ırkçı saldırılar İsviçre’de yankı buldu.

Zürih’te bulunan FIFA merkezi önünde eylem gerçekleştiren Partizan aktivistleri üzerinde Almanca ve Türkçe "Amedspor Yalnız Değildir" yazılı pankant astı.

Eylemciler yayınladıkları açıklamada şunları belirtti:

“Amedspor’un kuruluşundan itibaren ırkçı saldırılarla karşı karşıya kalması, faşist Türk Devletinin Kürt halkına dönük politikasının bir sonucudur. 5 Mart’ta Bursaspor özgülünde ortaya çıkan bu durum bir ilk değildir. Devletin kolluk kuvvetleriyle birlikte saldırılar gerçekleştiren ırkçı spor kulübünün, “Beyaz Toros”, “Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım” göndermeleri ile seçim sathına giren ülke gündemini, Kürt halkına ve onun takımına saldırılar gerçekleştirerek değiştirmeye çalışmaktadırlar.

Hem Bursaspor’un hem de devletin kolluk kuvvetleriyle birlikte işlediği bu suçlara elbette “Laz Kemalin Selamı’nı” iletmek ve not alındığını belirtmek isteriz.

Siyasetin futbol stadyumlarına taşındığı bu günlerde Türkiye Futbol Federasyo’nun, Beşiktaş taraftarlarının depremzede çocuklar için sahaya oyuncaklar atmasını cezalandırırken Amedspor futbolcularını yaralamak için atılan tehlikeli cisimlerin stada sokulmasına olanak sağladı.

Aynı zamanda Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FİFA) böylesi saldırılara göz yumarak yol açtığını Katar pratiğinden de gördük. Katar’da ırkçılık karşıtı tüm gösterileri ve amblemleri yasaklayan FİFA’nın, geçtiğimiz gün Bursa’da Amedspor’a dönük saldırılara da sessiz kalması buradan gelmektedir.

Bu noktada Amedsporu yalnız bırakmayan ve dayanışma çağrılarında bulunan halkımızı dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz.

Amedspor yalnız değildir!

Kürt halkı yalnız değildir!

Bijî Berxwedana Amedspor!”