Osmaniye'deki tutsaklar, 8 gündür açlık grevinde!

Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsakların, hak ihlallerine karşı 8 gündür açlık grevinde olduğu öğrenildi.

Osmaniye 2 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutsakların, 12 Kasım’dan itibaren kötü muamele ve hak ihlallerine karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olduğu öğrenildi. 8 gündür açlık grevinde olan tutsaklar, talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini söylüyor. Mardin’in Nusaybin ilçesindeki soykırımcı saldırılar döneminde 13 yaşındayken tutuklanıp söz konusu cezaevine konulan Mahsun Çay da açlık grevinde. Çay, ailesi ile telefon görüşmesinde, hak ihlallerini anlattı. Yargılandığı Nusaybin davasında Mardin’e mahkeme için getirilip götürülürken darp edildiklerini aktardığı babası Ahmet Çay, 6 ay önce oğlunun mahkemeden sonra cezaevine götürüldüğünde gardiyanlar tarafından kolunun kırıldığını söyledi.

MAHKEMEYE GÖTÜRÜLÜRKEN DARP EDİLİYORLAR!

Anne Hemra Çay, son olarak Kurban Bayramında oğlu ile görüştüğünü, o tarihten itibaren cezaevinin keyfi görüş yasağı nedeniyle oğluyla görüşemediğini belirtti. Anne Çay, geçen Çarşamba günü gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde oğlunun kendisine mahkemeye getirilip götürüldüğünde darp edildiğini söylediğini aktardı. Oğlunun henüz 13 yaşındayken tutuklandığını ifade eden Anne Çay, yaşanan hak ihlallerine karşı oğlunun da aralarında bulunduğu tutsakların açlık grevine başladığına dikkat çekti. Çay, “Oğlum çocuktu, tutuklandı. Telefonda konuştuğumda ona sana kaç ay ceza verdiler dedim. O da  ‘2 ay ceza verdiler’ dedi. Sebebini sorduğumda ise gardiyanların ve cezaevi yönetiminin keyfi olarak disiplin cezaları verdiğini söyledi” dedi.
Baba Ahmet Çay ise, oğlunun Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile mahkemeye katılmayı reddettiği için darp edildiğini dile getirdi. Baba Çay, oğlunun kendisine cezaevinde çok fazla baskıya maruz kaldıklarını aktardığını belirterek, şunları kaydetti: “Oğlum 4 buçuk yılı aşkındır cezaevinde tutuluyor. Oğluma mahkemeye SEGBİS’le katılma dayatılmış, o da kabul etmeyip bizzat mahkemede savunmasını yapmak istemiş. Bu şekilde oğlumu mahkemeye getirmemişler. Oğlumu darp etmişler. 5-6 ay önce yine mahkemeye getirip götürdüklerinde darp edip kolunu kırmışlar. Cezaevine girdikleri gibi darp ediyorlar. En son 3 ay önce gördüm. Sürekli görüş yasağı cezası verilerek oğlumla görüşmemizi kısıtlıyorlar. Onlar bu duruma karşı açlık grevi eylemini başlattılar ve şimdi hâlâ açlık grevindeler."