Nubar Ozanyan Ermeni Taburu: TC Osmanlı hayaline devam ediyor

Şehit Nubar Ozanyan Ermeni Taburu, "TC, Ermeni düşmanlığına ve Osmanlı hayallerine devam ediyor. Azerbaycan’ın saldırılarının arkasında faşist AKP-MHP yönetimi var" dedi.

Şehit Nubar Ozanyan Ermeni Taburu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Azerbaycan, 12 Temmuz’dan itibaren Ermenistan sınır köylerine yönelik saldırılarını artırarak sürdürüyor. Tarihsel düşmanlık ve husumet devam ediyor. Yıllardır süren ve iki ülke arasında yaşanan gerginliğin arkasında provokasyon ve saldırı tehdidinden bir an olsun vazgeçmeyen AKP-MHP faşist yönetimi de bulunmaktadır" denildi.

'SALDIRININ ARKASINDA AKP-MHP VAR'

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, “Yapılanların bedelini ödeyecekler. Kardeşlerimizin kanı akmayacaktır” şeklindeki açıklamalarına dikkat çeken Şehit Nubar Ozanyan Ermeni Taburu, şunları ifade etti:
"Azerbaycan’ın saldırılarının arkasında faşist AKP-MHP yönetimi vardır. Bütün komşularıyla düşmanca ilişkiler içinde olan AKP-MHP faşist yönetimi, başta Kuzey Doğu Suriye topraklarına Irak Kürdistanı’na, Libya’ya yönelik işgal ve ilhak saldırılarıyla yeni Osmanlıcılık hayalini gerçekleştirmeye çalışıyor. Son olarak Azerbaycan yönetimini askeri ve siyasi olarak destekleyerek Ermenistan’a yönelik provokasyon ve tehditlerini artırması, TC devletinin komşularına yönelik izlediği temel politikanın bir devamıdır. Tarihsel Ermeni düşmanlığından bir an olsun vazgeçmeyen TC devletinin Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan sorunlarda tarafsız olması beklenebilir mi?"

'OLASI SAVAŞ TÜM HALKLARA ZARAR VERİR'

Açıklamanın sonunda şöyle denildi:
"Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Bölgesi’nde kendi halkını savunmak amacıyla kurulmuş olan Şehit Nubar Ozanyan Taburu olarak, TC devletinin ırkçı, şoven, saldırgan ve işgalci politikalarına karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Kürt-Arap-Süryani-Asuri-Ermeni halkının yanında olduğumuzu belirtiyoruz. TC devletinin komşularına yönelik provokasyonlarına, işgal saldırılarına karşı olduğumuzu, olası bir savaşın Ermeni, Azeri halkları olmak üzere tüm bölge halklarına büyük zarar vermekten başka bir getirisinin olmayacağının altını çiziyoruz. TC devletinin Kürt-Arap-Ermeni-Süryani-Asuri düşmanlığını lanetliyoruz."