MLKP Rojava'dan Newroz açıklaması

Ortadoğu halklarının Newroz'unu kutlayan MLKP Rojava, dört parça Kürdistan’da özgürlük ateşini harlandırmaya, işgalci sömürgecilik ve işbirlikçilerini yenmek için birleşik mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

Newroz bayramı vesilesiyle yazılı açıklama yapan MLKP Rojava, “Ortadoğu halkları bir Newroz’u daha savaş, katliam ve ihanet içinde geçiriyor. Buna karşı mücadele ve direniş de aralıksız devam ediyor. Kürt halkımız, Newroz’un ihanet ve kanla boğulmak istenmesine karşı alanları dolduruyor, zulüm ve baskıya karşı direniş ateşini yükseltiyor. Bu direniş ve mücadele Rojava devrimini yarattı. Devrim, bütün saldırı, ihanet ve engellemeler karşısında direndi ve direniyor. Her gün fedakâr savaşçılarıyla, komün ve meclislerde örgütlülüğünü büyüterek, demokratik federasyonu inşa ederek ezilen halkların umudunu, düşmanların korkusunu büyütmektedir” dedi.

MLKP Rojava açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

“İşgalci ve sömürgeciler, işbirlikçileri ile birlikte devrime karşı bütün gücleriyle, her çeşit kirli savaş yöntemleriyle devrime saldırıyorlar. Bab’dan Cerablus’a, Minbic’den Şengal’e işgalleri ve saldırılarıyla devrimin önünü almaya çalışıyorlar. Dün olduğu gibi günümüzün Dehaq’ları da, Ortadoğu halklarının özgürlük, eşitlik ve kardeşliğine düşmandırlar. Halklarımızın özgürlük savaşçıları ve direnen bölge halkları, hem askeri olarak, hem de devrimin inşası ile büyük başarıları Ortadoğu halklarına armağan ettiler. Adım adım Demokratik federalizm ile halkların gerçek kardeşliğini, dillerin özgürlüğünü gerçekleştirdiler.

Bütün halkların düşmanı işgalci faşist Türk devleti, Efrin’den Şengal’e kadar halkların iradesine saldırmaktadır. Halklarımız ise tıpkı Kawa gibi Dehaq’lar karşısında Newroz ruhuyla direniyor ve savaşıyor. Nasıl DAİŞ çetelerini yenilgiye yüzyüze bıraktıysa, onların ortaklarını ve sahiplerini de bu yenilgiyle karşı karşıya bırakacaktır. Şu anda Şengal’in, Êzidî halkının etrafını kuşatan güçler de mutlaka yenileceklerdir. Bu insanlıkdışı, anti-yurtsever, Kürtlerin birliğinin karşısında duranlar, hem Kürt halkının, hem de insanlık vicdanı karşısında mahkum olacaklar. Biz nasıl ki DAİŞ fermanı karşısında Ezidi halkını savunduysak şimdi de savunacağız.  Bu Komünist olmanın ve insanlığın verdiği tarihi görevdir. Dört parça Kürdistan’da özgürlük ateşini harlandıralım, işgalci sömürgecilik ve işbirlikçileri yenmek için birleşik mücadeleyi yükseltelim. 

Şengal direnişin selamlıyor, Êzidi halkının Newroz direnişini kutluyoruz. Şehit ailelerinin, yaralıların, YPG, YPJ, MLKP, QSD, Enternasyonal Özgürlük Taburu, HPC, Asayiş ve cephede Dehaq’lara karşı can feda bir şekilde devrimimizi savunan tüm yürekli savaşçılarımızın Newroz’unu kutluyoruz. Newroz’unuz kutlu olsun.

Şehitlerimiz, ezilen halklarımıza devrimi armağan ettiler. Bizler de onların anıları ve mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimize söz veriyoruz; Kürdistan, Ortadoğu ve tüm dünya halkları özgür olana dek mücadele edeceğiz. MLKP Rojava olarak dört parça Kürdistan, Ortadoğu halklarımızın ve tüm ezilen halkların Newroz’unu kutluyoruz."