MKP: Kaypakkaya çizgisiyle faşizme yanıt olacağız

Kuruluş yıldönümüne dair açıklama yapan MKP, Ermeni Soykırımı'nda katledilenleri andı ve İbrahim Kaypakkaya'nın çizgisiyle faşizme yanıt olacaklarını belirtti. 

Maoist Komünist Parti (MKP) Merkez Komite/Siyasi Büro yaptığı yazılı açıklamada, "TKP(ML)’den MKP’ye ilerleyen 24 Nisan 1972 kuruluşumuzu 48. yılında komünist heyecanla selamlıyor, soykırıma uğrayan Ermenilerin acılarını paylaşıyoruz" dedi

'KONGREMİZ, FAŞİZME DEVRİMCİ YANITTIR'

"Partimiz, 24 Nisan 1972 tarihinde komünist önder İbrahim Kaypakkaya yoldaşın kurucu rolü ve tarihsel tutumuyla yeni akım niteliğinde ayağa dikildi" diyen MKP, "Kaypakkaya yoldaşın evrensel nitelikte çizdiği siyasi doğrultu ve önemli politik tezleri günümüzde yakıcı ihtiyaç olarak hissedilip geçerliliğini korumaktadır" diye belirtti.

MKP, "Parti 4. Kongremiz, Kaypakkaya yoldaşın siyasi perspektifi doğrultusunda açık faşizmin saldırılarına devrimci bir yanıttır" derken, Ermeni Soykırımı'nda katledilenleri de şöyle andı: "Partimizin kuruluş tarihi de olan 24 Nisan Ermeni Soykırımı'nın sorumlusu olan faşist hakim sınıfları  sınıf kinimizle lanetliyor, soykırıma uğrayan Ermeni ulusu başta olmak üzere, Kürt ulusu ve diğer azınlıkların acılarını paylaşıyor, yitimlerini saygıyla anıyoruz."