MKP, Ahmet Şoreş ve Fırat Neval'ı andı

MLKP'li Ahmet Şoreş ve Fırat Neval'ı anan MKP, "Saldırılar ve her türlü kara propagandalar boşunadır. Devrim mücadelesi gelişiyor" dedi.

Maoist Komünist Parti (MKP) Merkez Komitesi, MLKP önder kadrolarından Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve MLKP komutanı Fırat Neval'ı (Özgür Namoğlu) anarak, şunları belirtti:

"Ahmet yoldaş, yaşamının büyük bir kısmını devrim mücadelesine adamış, omuzladığı görev ve sorumluluklarla devrim mücadelesine önemli katkılar sunmuş öncü bir devrimciydi. Dokunduğu her bir insanda derin izler bırakan, kararlı duruşu ve cüretiyle örnek olan bir yoldaştı. Enternasyonalist mücadele bayrağını Rojava’da en önde taşıdı, Rojava halklarının İŞİD’e karşı mücadelesine tüm benliğiyle katıldı, Türkiye-Kuzey Kürdistan’daki siper yoldaşlığının Rojava’ya taşınmasında önemli roller üstlendi. Yine Rojava’daki kazanımları ilerletmede ve inşa sürecinde aktif rol oynadı. O, coğrafya fark etmeksizin zalimlerin karşısında durma bilincinin öncü militanıydı.

Fırat Neval yoldaş genç ömrüne koca devrimci deneyimler sığdırdı, öncellerinin bayrağını tıpkı onlar gibi öncü mevzilerde taşımanın gerektiği bilinciyle öncü siperlerde yerini aldı. Düşmanın yeni savaş konseptini kavrama ve alternatif devrimci yöntemler geliştirmede önemli roller oynadı. Ölümsüzleşen yoldaşlarının kavga bayrağını en önde taşıdı.    

Dost ve düşman bilmelidir ki, saldırılar ve her türlü kara propagandalar boşunadır. Devrim mücadelesi gelişmekte, devrimciler savaşmaktadır."