Mızraklı: Onlar beton blokların arkasında saklansınlar

AKP-MHP iktidarı tarafından gasp edilen Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Sur Belediyesi'ne ait bir park açılışına katıldı. Mızraklı, mutlaka kazanacaklarını belirtti.

Sur Belediyesi tarafından Melikahmet Mahallesi'nde yapılan parkın açılışı yapıldı. Açılışa Selçuk Mızraklı, HDP milletvekilleri ve Sur Belediyesi eşbaşkanları katıldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği Mızraklı’ya mahalle sakinleri tarafından çay ikram edildi.

Açılışta konuşan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Cemal Özdemir, 12 gündür kayyum atamasına karşı direnişin olduğunu belirterek, geri adım attırana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti

Eşbaşkan Filiz Buluttekin ise kayyum atamalarına hizmet ile cevap vereceklerini vurguladı.

HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, halkla birlikte mücadele edeceklerini söylerken, "Sokaklardayız. Sokağı bırakmayacağız” dedi.

Aydeniz, “Bu irade tanımamazlığı asla kabul etmiyoruz. Kayyumlara karşı direniş sürerken belediyelerimiz çalışıyor" diye ekledi.

Açılışta DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı da bir konuşma yaptı. Mızraklı, geleceğin teminatı olan çocukların mutluluğu için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Mızraklı, "Yaşam alanlarında birlikte yaşıyoruz. Kadın, çocuk, genç, yaşlı hep birlikte yaşam alanımızı bırakmıyoruz. Biz bu halka sığındık. Onlar zırhlı ve beton blokların arkasında saklansınlar. Kazanacağız. Mutlaka kazanacağız" şeklinde konuştu.