Misilleme Timleri’nden bekçiler ve uyuşturucu kullanıcılarına eylem

YPS Şehit İslam Gever Misilleme Timleri, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iki bekçi ile uyuşturucu kullanıcılarına karşı molotoflu eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yazılı bir acıkama yapan Misilleme Timleri, “Sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı hamle” kapsamında Yüksekova’da iki eylem düzenlediklerini duyurdu.

Açıklamada, “4 Ağustos günü Gever’in Güngör Mahallesi’nde gece saat 11:20 de pusuya düşürülen iki bekçiye yönelik timlerimizce molotof saldırısı yapıldı” denildi.

Ensesine molotof isabet eden bekçinin ağır yaralandığı, diğerinin ise etrafa rastgele ateş açarak kaçtığı belirtildi.

Aynı açıklamada, “9 Ağustos günü gece 00:50’de Gever de çevre yolu üzerinde arabalarında uyuşturucu kullanan” kişilere karşı molotoflu eylem düzenlendiği bildirildi. Eylem sonucunda sözkonusu kişilerin kaçtığı ve aracın yandığı bilgisi verildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Toplumu bir açık zindan haline dönüştüren AKP ve MHP faşizmi, yeni kolluk sistemleriyle, yandaş ve işbirlikçi ajanlaştırma politikasıyla Kürdistan’da kültürel soykırım sistemini bir üst boyuta taşımış durumda. Buna karşı tek çare direnmek ve özsavunmasını geliştirmektir. Kürdistan’ın neresinde olursa olsun bu faşist zihniyete karşı her türlü yöntemlerle eylemlerimize devam edeceğiz. Toplumun ahlakını bozan, fitne-fesatlık karıştıran bu işbirlikçi bekçi kesimi her zaman hedefimizdir.”