KONGRA-GEL'den çağrı:  Açlık grevi direnişçilerinin sesi olalım

KONGRA-GEL, Leyla Güven'in yaşam tehlikesinde olduğunu belirterek, 5-19 Ocak tarihleri arasındaki eylemlere güçlü katılım çağrısı yaptı.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Leyla Güven'in direnişine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"Önder Apo üzerindeki mutlak tecridin kırılması için Leyla Güven’in öncülük yaparak başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemi bugün 58. gününde ve Leyla için her geçen gün yaşam riski daha da büyüyor" diye başlayan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Önder Apo’yu sahiplenmek için Leyla Güven’in başlattığı direnişi büyütme temelinde Hewlêr’de, PKK ve PAJK’lı özgürlük tutsakları zindanlarda, Avrupa’da da merkezi olarak Strasbourg’ta ve Galler-Newton’da yapılan açlık grevi eylemleri ile direniş her tarafa yayıldı. 

'DİRENİŞİN SESİNİ YÜKSELTMELİYİZ'

Leyla Güven için yaşam riski olmasına rağmen başta CPT ve Avrupa Konseyi olmak üzere uluslararası kurumlardan hâlâ ses yok. Bu nedenle de halk olarak direnişin sesini yükseltmek zorundayız. Direniş sonuç alıncaya kadar Kürdistan halkı olarak dostlarımızla birlikte ayakta olmalıyız. Açlık grevindeki arkadaşlarımıza karşı bu her yurtsever ve demokrat olan insanın en temel görevidir. Eylemin sonuç almasının bizim vereceğimiz desteğe bağlı olduğu unutulmamalıdır.

'5-19 OCAK ARASINDAKİ EYLEMLERE KATILALIM'

Kamuoyunu ve uluslararası kurumları harekete geçirmek için KCDK-E nin çağrısı ile 5-19 Ocak tarihleri arasında birçok yerde yürüyüş ve mitingler yapılacak. Avrupa Konseyi ve CPT’yi harekete geçirmek için bu eylemlere güçlü katılım oldukça önemlidir."

EYLEM YERLERİ

Açıklamada, eylem yerlerine ilişkin de şu bilgiler verildi:

"5 Ocak tarihinde Almanya’da; Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart, Mannheim, Giessen, Mainz, Hamburg, Gottingen, Salzgiter-Hannover, Berlin, Kiel ve Saarbrücken’de; Yunanistan Atina’da; Hollanda Rotterdam’da; İsviçre Zurich’te yürüyüş ve miting yapılacak.

6 Ocak’ta İngiltere – Galler’de, 13 Ocak Avusturya Viyana’da, 19 Ocak Danimarka’da yürüyüş ve miting yapılacak."

'MEYDANLARI DOLDURALIM'

KONGRA-GEL, açıklamasının sonunda da şu mesajları verdi:

"Yarın 5 Ocak, yani Leyla Güven’in direnişinin 59. günüdür. Leyla Güven’in yaşam tehlikesini hissederek miting ve yürüyüşlerin yapılacağı meydanları dolduralım. Önder Apo için süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine katılan arkadaşların talebi, halkımızın talebidir.

Yürüyüş ve mitinglere güçlü katılarak açlık grevi direnişçilerinin sesi olalım."