Kobanê Davası'nın duruşmasına katılan avukata soruşturma

Kürt avukatlara yönelik baskılar sürüyor. Kobanê Davası'nın duruşmasına katılan Avukat Kadir Kutevi hakkında, 'mahkeme düzenini bozmak’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Kobanê Davası'nın duruşması 15 Haziran 2021 tarihinde Ankara’da görüldü. Duruşmaya yüzlerce avukat da katıldı. Duruşma salonunda polisler ve avukatlar arasında sık sık gerginlik yaşandı. Bu yaşanan gerginliğin ardından Van Barosu avukatlarından Kadir Kutevi hakkında, ‘Mahkeme düzenini bozmak’ suçlamasıyla soruşturma açıldı. Kutevi’nin duruşma sırasında görüntü çektiği iddia ediliyor. Kutevi, Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak

'AVUKATLAR KRİMİNALİZE EDİLİYOR'            

Konuya ilişkin bilgi veren Avukat Kutevi, şunları söyledi:
"Neredeyse gittiğimiz her duruşmada başımıza bunlar geliyor. Kürt siyasetçilerinin davalarını izlemeye gittiğimizde adliye binalarından girişten tutun da mahkeme salonuna girene kadar bize her türlü engel çıkarılıyor. Hukukun olmazsa olmazı savunmaya karşı oldukça olumsuz tavırlarla karşılaşıyoruz. Bu konuda yaptığımız başvurular sonuçsuz kalıyor. Son zamanlarda avukat arkadaşlarımız kriminalize edilmeye çalışılıyor. Sayın Selahattin Demirtaş’ın duruşmasını izlerken yanıma gelen polisler cep telefonumu istedi. Telefonumda görüntü olmadığını söyledim. Hakkımda tutanak tuttular. Ben de duruşmaya odaklandığım için pek ilgilenmedim, hatta tutanağa bile bakmadım. Ağır ceza mahkemesinde yargılanacağım.”