KCDK-E Noel bayramını kutladı

Hıristiyan aleminin Noel bayramını kutlayan KCDK-E, “Noel bayramının halklar ve inançlar arasında huzura ve barışa vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Noel bayramına ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “25 Aralık Noel bayramı vesilesiyle, başta Kürdistan coğrafyasında yaşayan Hıristiyan halkımız olmak üzere tüm Hristiyan alemi için barış ve huzurlu geçmesini temenni ediyoruz.

Bin yıllardır çeşitli inançlar halklar birlikte yasadığı Kürdistan coğrafyası egemenler çıkarları için farklı inançlar ve halklar arasında farklılıkları kullanarak geliştirdiği düşmanlıklar üzerinde katliamlar ile egemenliklerini sürdürmüşlerdir.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın geliştirdiği demokratik ulus paradigmasıyla başta Rojava olmak üzere Kürdistan coğrafyasında özgürlükçü-eşitlikçi, farklılıkların bir arada ortak yaşam projesi tek çare olarak Ortadoğu’da ve dünyada büyük bir umut olmuştur.

Türk sömürgeci devletinin Rojava’ya saldırısının bir nedeni de tüm inançların ve halkların özgür-eşit ortak yaşamıdır. Türk devletin saldırıları Rojava’da yaşayan herkese zarar verdiği bilinmektedir. Ancak en çok zararı da Hıristiyan ve diğer farklı inançlardan halklar görmektedir. Hıristiyan inancın kutsal günleri olan Noel bayramında da saldırılarını pervasızca sürdürmektedir.

Hıristiyan alemi için kutsal bir gün olan 25 Aralık Noel Bayramını, savaşın ve zulmün insanlık üzerinde bir kara perde gibi yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Huzur içinde yaşamak isteyen Rojava-Ortadoğu ve dünya halklarının eşit, özgür yaşaması için insanlığın başına bela olan DAİŞ gibi cihadistlerinin şefi olan Erdoğan’a karşı insanlık adına ortak mücadeleye çağırıyoruz.

Ortadoğu ve dünya halklarının barış içinde yaşayacağı dinsel ve etnik bayramlarını huzur içinde kutlayacağı demokratik bir dünya için olan temennimizi bu Noel bayramı vesilesiyle yeniden tekrarlayalım. Başkan Apo’nun önerdiği ve şimdiden tüm dünya ve Ortadoğu’da farklı inanç ve halklar tarafından kabul gören Demokratik Ulus felsefesiyle inançlar arasında ortak yaşamın pekişeceği barış ve huzur dolu bir Noel Bayramı temenni ediyoruz.

KCDK-E olarak Basta Rojava’daki Hıristiyanlar olmak üzere tüm Hıristiyan aleminin Noel bayramını kutluyor, bayramın halklar ve inançlar arasında huzura ve barışa vesile olmasını diliyoruz.”