KCDK-E: 1 Eylül mitingleri için coşkuyla alanlara çıkalım

1 Eylül Dünya Barış Günü’ne ilişkin açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, “halkımızı, devrimcileri, demokrat, aydın, kadın, genç ve tüm muhalifleri bulunduğu her yerde coşkuyla alanlara çıkmaya, mücadeleye katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yapılacak yürüyüşlerde direnişi yükseltme çağrısı yaptı.

KCDK-E şunları belirtti: “Kayyum darbesiyle belediyeleri gasp eden soykırımcı AKP/MHP devleti, halkımızın iradesini temsil eden seçilmişlerin yetkilerini zorbalıkla ellerinden almak istemektedir.

AKP/MHP faşizmi halkımızın ve demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi karşısında zorlanmakta ve oluşturdukları faşist blok çatırdamaktadır. Çılgınlığı, saldırganlığı zayıflığında ve kaybetmeye başladığındadır. Kürt ve demokrasi düşmanı politikalara sarılarak saldırı ve savaşı yükselterek zayıflığının üzerini örtmeye çalışmasındadır.

Kürt halkının bir bütün olarak soykırımını hedefleyen bu saldırı dalgası karşısında halkımızın ve demokrasi güçlerinin kararlı duruşu şimdiden AKP/MHP sistemini çıkmaza sokmuştur. Güney Kürdistan ve bir bütün olarak Kürdistan’ı işgal etme emelleriyle saldıran Türk devleti, içine girdiği çıkmaz karşısında her türlü yola başvurmaktan kaçınmayacaktır.

Avrupa, Kanada, Avusturalya, Japonya’da, kısaca tüm dünyada yaşayan halkımız, dostlarımız ve demokrasi güçlerinin bu kararlı direniş içinde yerini alması, saray darbesine karşı mücadelesini yükseltmesi dönemin temel görevi olmaktadır.

Bu vesileyle 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde gerçekleşecek olan mitinglerde kayyum darbesine karşı haklı taleplerimizi haykırmak için alanlara akalım, faşizme karşı direniş içinde olalım.

KCDK-E olarak halkımızı, devrimcileri, demokrat, aydın, kadın, genç ve tüm muhalifleri bulunduğu her yerde coşkuyla alanlara çıkmaya, mücadeleye katılmaya çağırıyoruz.

Demokrasi mücadelesi veren onurlu bir barış ve yaşamı isteyen herkesi alanlarda buluşmaya davet ediyoruz.

Onurumuza ve irademize sahip çıkalım, mücadele alanlarına güç olup akalım.”