Kayyum, işçileri değil AKP’lileri işe aldı

Mahkemeyi kazanarak yeniden işlerine dönmeyi bekleyen 250 işçinin sınavını başarısız sayarak, işe almayı reddeden gaspçı Van Kayyumu'nun işçilere, “Personele ihtiyacım, gidin ne yapıyorsanız yapın” diyerek, 45 AKP’liyi belediyede işe aldığı ortaya çıktı.

AKP-MHP rejiminin HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi’ni gasp ederek atadığı kayyum, işten çıkarılan ama mahkemeyi kazanarak işe dönmeyi bekleyen 250 işçi, yeniden mülakata girmeyi hak kazandı.

AKP’Lİ 45 KİŞİ İŞE ALINDI

7 Mart’ta Van Büyükşehir Belediyesi’nde mülakata giren işçiler, sınavları başarılı geçmesine rağmen, başarısız sayılarak işe alınmadı.

Bunun üzerine işçilerin, Kayyum Mehmet Emin Bilmez’le görüştüğü öğrenildi. İşçilerin, gaspçı kayyuma, “Mahkemeyi kazanmamıza rağmen, hak ettiğimiz işimize neden geri dönmüyoruz. Cebimizde 5 kuruş paramız yok, evimize ekmek götüremiyoruz, intihar mı edelim ne yapalım” dediği ancak gaspçı Bilmez’in, “Gidin ne yapıyorsanız yapın, personele ihtiyacım yok” diye yanıt verdiği belirtildi.

Bilmez’in, AKP Van İl Örgütü’nün hazırladığı liste çerçevesinde AKP iktidarına yakın en az 45 kişiyi işe aldığı öğrenildi.

‘ZEVKLE’ İŞTEN ÇIKARDIĞI İŞÇİ, İNTİHAR ETTİ

Kayseri'den getirilerek Van Büyükşehir Belediyesi'ne Genel Sekreter yapılan Mustafa Yalçın’ın bir süre önce ortaya çıkan bir video kaydında Kürt ve HDP’li işçi düşmanlığını şu sözlerle ortaya koymuştu: “Tabii bunların hepsini yok etmek üzere… 653 kişiydi galiba benim imzamla işten çıkardığımız. Bir o kadar da Kanun Hükmünde Kararname ile işlerine son verilenler oldu ama şunu söyleyeyim: Ben işten uzaklaştırmaları yaparken çok büyük keyif aldım, zevk aldım. Bunu Sayın Haseki ile de paylaştım."

Kayyumun ‘zevkle’ işten çıkardığı işçilerden 42 yaşındaki 5 çocuk babası Mesut Babat, uzun süredir iş aradığı ancak bulamadığı için ekonomik sorunlar nedeniyle intihar ettiği bildirildi.