Karayılan Reqa zaferini kutladı

Karayılan, DAİŞ’in Reqa’nın çıkarılmasının Demokratik Konfederal Ortadoğu mücadelesine önemli bir ivme kazandıracağını belirtti.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan’ın Reqqa’nın özgürleştirilmesine ilişkin şu mesajı yayımladı.

“Reqa’nın özgürleşmesini, Suriye halklarına, Kürdistan halkına ve tüm insanlığa kutluyoruz. Kobanê DAİŞ çeteleri tarafından işgal edildiğinde 4 buçuk aylık büyük bir direnişle özgürleştirilmişti. Şimdi de, 2 yıl sonra DAİŞ çetelerinin başkent olarak ilan ettiği ve en çok tahakküm ettikleri Reqa şehri, 4 buçuk aylık bir operasyonla kurtarıldı, Reqa özgürleştirildi.

Dünyaya korku salan, bütün insanlık için büyük bir tehlike arz eden DAİŞ çetelerinin başkentinin özgürleşmiş olması büyük bir başarıdır. Bu büyük savaşı yüksek bir askeri performans temelinde kapsamlı bir operasyonla gerçekleştiren bütün YPG, YPJ, QSD komutanlarını ve kahraman savaşçılarını, partimiz PKK’nin Yürütme Komitesi adına kutluyorum. Parti yönetimimiz bu zaferi takdirle karşılıyor ve bu başarıda katkısı olan herkesi selamlıyor.

Bu büyük savaşta şahadete ulaşan bütün şehitleri anıyoruz. İnsanlık adına yürütülen bu kutlu savaşta şehit düşenler, insanlık davasının şehitleridirler. Bizim de şehitlerimizdirler. Anılarının halkların özgürlük mücadelesini yükselterek yaşatılacağı kesindir. Bu şehitlerin kahramanlığı ve kendilerini feda etmesi sayesinde Kürdistan halkı, Arap halkı ve bölgenin diğer halkları başta olmak üzere tüm insanlık çok şey kazandı. Her şeyden önce insanlık büyük bir beladan kurtuldu. Biliyoruz ki bu savaşa bir çok enternasyonal insan da gelip katıldı ve şehit düştüler. Tüm enternasyonal şehitleri özellikle anıyorum.

Bu savaşta enternasyonal savaşçıların ve uluslararası güçlerin katkılarının da olduğu açıktır. Ama bu şanlı zafere damgasını vuran, bütün tuzaklara rağmen, fedai bir ruhla, yüksek bir cesaretle, göğüs göğse çatışan, alçak DAİŞ çetelerini sokak sokak kovalayarak temizleyen kahramanlardır. Bu yüzden onların tüm insanlık için yaptığı bu kahramanca fedakarlık her türlü takdire şayandır. Büyük bir insanlık ve saygınlık örneğidir. İnsanlık davası uğruna halkların özgürlüğü ve demokrasi amacına bağlı kalarak bu mücadeleyi yürütmek, büyük bir özveridir. Bu yüzden biz başta yaratılmak istenen DAİŞ efsanesini yerle bir eden YPG, YPJ ve tüm QSD komutan ve savaşçılarını, tüm devrimci coşkumuzla selamlıyor, başarılarının devamını diliyoruz. Yine bu savaşta emeği geçen herkesi selamlıyoruz. Bu başarı, Suriye halklarının özgürlüğünün ve Kürt, Arap, Asuri, vb. tüm bölge halklarının kardeşliği temelinde bütün sorunları diyalog ve demokratik yöntemlerle çözmenin zeminini yaratmıştır.

Reqa’da gösterilen yüksek fedakarlık, kahramanlık ve kardeşlik, demokratik ulus yaklaşımı açısından çarpıcı bir örnek olmuştur. Kürt, Arap, Asuri ve Süryani genç erkek ve kızlarının kanlarını döktükleri ortak amaç doğrultusunda Demokratik Ulus perspektifiyle halkların kardeşleşmesi, birbirine saygı göstermesi temelinde demokratik-özgür bir yaşamın inşası çok daha fazla olanaklı hale gelmiştir. Umarım bu temelde Suriye’de tüm taraflar bir araya gelerek Suriye’de ve Rojava Kürdistanı’nda yeni bir süreci başlatacaklardır. Biz PKK olarak başta Suriye olmak üzere bütün bölge sorunlarının Demokratik ulus perspektifiyle diyalog ve tartışma yöntemiyle çözüleceğine inanıyoruz. Daha önce Şeddadê, Minbic, Tebka ve en sonunda da Reqa’da gösterilen bu yeni-demokratik uluslaşma anlayışının, bölgenin tüm sorunlarının çözümü açısından bir örnek olacağını umuyoruz. Bu açıdan biz Reqqa’nın özgürleşmesinin sadece Reqqa’yla sınırlı bir gelişmenin değil, tüm Suriye ve bölgeyle ilgili önemli gelişmelerin başlangıcı olabileceğini düşünüyoruz. Demokratik Konfederal bir Ortadoğu yolunda bölge halklarının özgürlük mücadelesinin çok daha fazla ivme kazanacağını düşünüyor, bu temelde bir kez daha Reqa’nın özgürlük savaşçılarını saygı ve sevgi ile selamlıyor, kendilerine bundan sonraki mücadelelerinde Partimiz adına üstün başarılar diliyoruz.”