Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi’nden İstanbul’da bir dizi eylem

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklara yönelik uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi İstanbul’da bir dizi eylem yaptığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tîrêjên Rojê, “Önder Apo ve tüm tutsaklar üzerindeki tecrit ve baskılara karşı bir dizi eylem yapıldı” dedi.

Jinên Tirejen Roje İnisiyatifi’nin eylemleri şöyle:

-13 Ağustos günü İstanbul Kanarya Mahallesinde polis karakoluna yönelik eylem düzenlendi. Eylemde ilk olarak el yapımı patlayıcılar ile karakol hedef alındı. Ardından da karakol etrafında ve içinde TEM ve özel harekat birimleri ile çatışma yaşandı.

Açıklamada bu eyleme ilişkin, “Eylem sırasında birimlerimiz sivillere zarar gelecek bir şey yapmamıştır. Ancak eylem noktasına yakın bir yerde iki genci yakalayan onlarca polis darp ve işkence yaparak göz altına almıştır. Her iki gencin birimlerimiz ve eylem ile bir ilgisi olmadığını belirtiyoruz” dedi.

-15 Ağustos günü İstanbul Tuzla’da faşistlere ait ilaç üretim deposu ve işyerine ait iki araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edilmiştir.

-15 Ağustos günü İstanbul Küçükçekmece’de AKP-MHP’li faşistlerin yoğun olduğu bir mahalle de Osmanlı ocaklarına ait bir araç yakılarak imha edilmiştir.