HPG’den Sidekan, Hakkari, Ağrı ve Van’da eylemler

HPG gerillalarının, Güney Kürdistan, Hakkari, Ağrı ve Van’da düzenlediği bir dizi eylemde en az 7 askerin öldürüldüğü bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi” kapsamında gerilla güçlerinin, 21 Temmuz günü “işgalci TC ordusuna” yönelik eylemler düzenlediğini bildirdi.

HPG-BİM, bu eylemlerin ayrıntılarını şöyle paylaştı:

“Güçlerimiz saat 08.50’de Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Zerdeşt tepesinde konumlanan düşman birliğine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Saat 13.00’da güçlerimiz, yine Gever’e bağlı Şewata ve Şêrvanê köyleri arasında araziye çıkan düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz saat 15.00’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Düşman askerlerinin 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

21 Temmuz günü saat 17.00’da güçlerimiz Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Nezokê köyü karakolu yakınlarında bulunan bir düşman birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.”

HPG-BİM, “Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi” kapsamında, 21 Temmuz günü saat 19.15’te Van’ın Başkale ilçesine bağlı Güzeldere karakoluna yönelik bir eylem düzenlendiği bilgisini verdi. Açıklamada, “Karakolda toplanan askerlerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır” denildi.

Açıklamada ayrıca, 20 Temmuz günü işgalci Türk ordusunun Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Çemê Karê, Berê Ker, Xoşmexela ve Kani Zerkê alanlarında bir operasyon başlattığı belirtildi. HPG-BİM, bu operasyonun 21 Temmuz günü öğlen saatlerinde sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekildiği belirtildi.

Açıklamada Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik hava saldırıları konusunda da bilgi verildi. HPG-BİM, “21 Temmuz günü saat 15.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Çemço alanında bulunan Sida köyünü bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlardan dolayı arazide yangın çıkmıştır” dedi.