HPG’den misilleme eylemleri

Halk Savunma Güçleri Hakkari, Siirt, Van ve Amed’de AKP’nin katliam saldırılarına karşı misilleme eylemleri gerçekleştirdi.

Basın İrtibat Merkezi son iki günde gerçekleşen eylemlerin ayrıntılarını açıkladı. Açıklama şunlar belirtildi:

“10 Ekim günü saat 12.10’da YJA Star güçlerimiz Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Serê Sevê karakolunda bulunan askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür.

11 Ekim günü(bugün) saat 09.00’de Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Koordine tepesinde hareketlilik içerisinde bulunan bir grup asker güçlerimiz tarafından vurulmuş ve çatışma yaşanmıştır. Burada başlayan çatışmalar halen devam etmektedir.

10 Ekim günü saat 14.00 - 21.00 arasında Çukurca’ya bağlı karakollar Xeregol alanını bombalamıştır. Aynı gün saat 19.30 - 21.00 arasında savaş uçakları Qela Bêdê alanını bombalamıştır.

11 Ekim günü saat 02.00’de güçlerimiz Van’ın Başkale ilçesine bağlı Geliyê Masiro alanında Karakollara yakıt taşıyan ve her biri 20 ton olan TIR'lar güçlerimiz tarafından durdurularak yakılmıştır. Gerillalarımız şoförleri uyardıktan sonra serbest bırakılmıştır.

9 Ekim günü saat 16.30’da Siirt’in Garısa alanında bulunan Şuxa tepesinde konumlanan bir askeri birliğe yönelik suikast eylemi gerçekleştiren güçlerimiz 1 askeri öldürmüştür.

10 Ekim günü saat 17.00’de Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Çemanê köyünde güçlerimiz Cergo lakaplı Ahmet Adıyaman adlı bir şahısı cezalandırmıştır. Ahmet Adıyaman adlı şahıs yurtsever insanlarımızın ve arkadaşlarımızın şahadetinde parmağı olan, aynı zamanda devlet ile işbirliği yapan bir unsundur.

10 Ekim günü saat 23.00’te bir tim tarafından Amed'in Dicle ilçesi AKP Dicle ilçe başkanlığını yapan Deryan Aktert’i cezalandırmıştır. Bu unsur faşist AKP devletinin halkımıza yönelik gerçekleştirdiği katliam ve soykırım planlarında birebir yer alan ve ajanlık yaparak her türlü kirli oyunda rol üstlendiği için cezalandırılmıştır.

10 Ekim günü akşam saatlerinde Amed’in Farqin ilçesine bağlı Şehit Baran alanında güçlerimiz gizli bir birliği denetimlerine alarak eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylem ile ilgili ayrıntılı bilgiler elde edildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Eylemden sonra TC ordusu alanda bir operasyon başlatmıştır.”