Hezex Newrozu'nda ‘özgürlük’ talebi yükseldi

Şirnex’in Hezex ilçesinde bulunan DEM Parti İlçe Örgütü binası önünde yüzlerce kişi bir araya gelerek Newroz'u coşkuyla kutladı.

"Rabe dema azadî û serkeftinê ye" şiarıyla gerçekleşen kutlamalara, DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez de katıldı.

Yöresel kıyafetlerle alana gelen kadınlar ve gençler, çalınan şarkılar eşliğinde halaylar çekerek Newroz coşkusunu yaşadılar.

Konuşmasında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecride dikkat çeken Zeki İrmez, 36 aydır Abdullah Öcalan'dan haber alınamadığını hatırlattı. 

Tecrit uygulamasının sadece Abdullah Öcalan'a değil, Türkiye'nin tamamına yönelik olduğunu belirten Zeki İrmez, "Bugün yaşadığımız ekonomik kriz ve adaletsizliklerin temel sebebinin Kürt sorunu ve tecrit olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kürt sorunu ancak adaletle çözülür. Artık Kürt sorununun muhatabı bellidir” dedi.

İrmez, “Büyük bir seçim öncesi önemli bir dönemdeyiz. Kürt halkı ve Türkiye halkı, muhalefetle birlikte 2028 seçimlerinde AKP ve MHP'yi değiştirebilir. Bu nedenle sandıklara gitmeliyiz. Ev ev, sokak sokak, köy köy seçim çalışmalarına katılmalıyız" diye ekledi. 

AKP'ye verilen her oyun MHP'ye gittiğini ifade eden İrmez, Kurdistan'ın her kentinde özgürlük ateşini yakmanın önemine vurgu yaptı. 

İrmez'in konuşmasının ardından HDP Şirnex eski milletvekillerinin gönderdiği mesaj okundu. Kutlama, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.