Heftanin’den Dersim’e kadar eylem!

HPG/YJA Star gerillaları Heftanin, Hakkari, Dersim ve Ağrı’da eylemler gerçekleştirdi. Tespit edilen 7 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

HEFTANİN

“Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimizin işgalci TC ordusuna yönelik eylemleri devam etmektedir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

10 Ağustos günü saat 07.50’de güçlerimiz, Partizan alanında bulunan Qesrokê Tepesi’ndeki işgalci askerlere yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

Aynı gün saat 14.30’da YJA Star güçlerimiz, Bektorya alanında bulunan Katosulê Tepesi’nde konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

8 Ağustos günü Pirbula alanında yaşanan yoğun çatışmalarda bir arkadaşımız ile bağlantımız kopmuştu. Sorxwin Amed arkadaşımız, Pirbula alanındaki çatışmalarda düşman güçlerine karşı son mermisine kadar fedaice savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.

9 Ağustos günü saat 21.00’da işgalci TC ordusu Pirbula alanına yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu saldırılarda Ferman ve Mazlum yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

HAKKARİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Zinê karakolu çevresinde konumlanan düşmanın gizli birliklerini uzun bir süre denetim altına aldıktan sonra 11 Ağustos günü (bugün) sabah saatlerinde bu düşman birliğini sabotaj taktiği ile hedeflemiştir. Düşman birliğinin tam isabetle vurulduğu bu eylemde 3 düşman askeri cezalandırılmıştır.

DERSİM

10 Ağustos günü saat 07.30’da güçlerimiz, Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Çakmaklı köyünde yapılan karakolda çalışan kontralara yönelik bir eylem düzenlemiştir. Kontralara ait aracın etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde, araç darbelenirken, cezalandırılan ve yaralanan düşman sayısı tespit edilememiştir.

AĞRI

Güçlerimiz, Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Mişkê köyü yakınlarında konumlanan işgalci TC ordusunun gizli bir birliğini denetim altına almıştır. Bir süre denetim altında tutulan bu düşman birlikleri 9 Ağustos günü saat 15.00’da güçlerimizce 2 ayrı koldan hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde tespit edilebilen 2 asker cezalandırılmış ve 3 asker ise yaralanmıştır. İşgalci güçler akşam saatlerine doğru Skorsky helikopterler ile cezalandırılan ve yaralanan askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

ŞIRNAK

2 Ağustos günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde bulunan Çırav alanında bir operasyon başlatmış ve 3 Ağustos günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

AVAŞİN

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 9 Ağustos günü saat 19.00 ile 10 Ağustos günü saat 10.50’de Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Mervanos alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır. “