HDP’ye yönelik gözaltılar Kadıköy’de protesto edildi

HDP Kadıköy İlçe Örgütü, dün gece HDP’ye yönelik yapılan siyasi soykırım operasyonunu ilçe binası önünde protesto etti.

HDP’nin sadece HDP’lilere değil bu ülkede demokrasi isteyen bütün farklı kesimlere lazım olduğunu vurgulayan HDP’liler, “Bu zulüm politikalarına inat mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz” mesajı verdi.

İstanbul’un farklı ilçelerinde dün gece HDP’ye yönelik gerçekleşen siyasi soykırım operasyonu HDP Kadıköy İlçe Örgütü tarafından protesto edildi. Polis ablukası altında gerçekleşen protestoya, Birleşik Devrimci Parti ve Barış Bloku yöneticileri destek verdi. “HDP umuttur, umut dimdik ayakta, savaşa karşı barış kazanacak, halklar kazanacak” yazılı pankartın açıldığı eylemde, hep bir ağızdan, “Bijî berxwedana HDP”, “HDP halktır halk burada”, “Halk hukuk, adalet HDP ile gelecek”, “Tecride hayır, tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı.

DEMİR: SEÇİM ÖNCESİ PARTİMİZİ İŞLEVSİZ HALE GETİRMEK İSTİYORLAR

Eylemde ilk konuşma HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Ercan Demir tarafından yapıldı. Dün gece yapılan operasyon ile 30 HDP’linin gözaltına alındığını hatırlatan Demir, “HDP kriminalize edilmek isteniyor. Bizim bütün arkadaşlarımızı gözaltına alıp, seçim öncesi partimizi işlevsiz hale getirmeye çalışıyorlar” dedi. HDP’nin gözaltılarla, tutuklamalar bitirilemeyeceğini vurgulayan Demir, “HDP dimdik ayakta. HDP fikriyatını bitiremeyecekler, bizler milyonlarız” diye konuştu.

PİROĞLU: ÜLKE BİR MEZAR ÜLKEYE DÖNÜŞTÜ VE BİZ SUSUYORUZ

Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu ise, eski Mısır’da ölülerin evlerin altına gömüldüğünü belirterek, zulme karşı toplumdaki genel sessizliğe sitem etti. Ülkenin adım adım bir mezar ülkeye dönüştüğüne dikkat çeken Piroğlu, şöyle tepki gösterdi: “Kadınlar her gün erkekler tarafından vahşice öldürüyor ama biz susuyoruz, çocuklara yurtlarda tecavüze uğruyor ama biz çocuklarımızı yine aynı yurtlara gönderiliyoruz ve sıranın bize gelmesini bekliyoruz. Her gün insanlar hukuksuz bir biçimde işlerinden ediliyorlar; her gün 4 işçi hayatını iş cinayetinde kaybediliyor ama biz susuyoruz, ölmeyi bekliyoruz. Her gün gazeteciler, siyasetçiler gözaltına alınıp, tutuklanıyor ama biz susup evimizin basılmasını bekliyoruz. Biz bu mezar ülkede ölülerin üzerine basa basa yürüyoruz.”

‘TUTUKLAYARAK BİZİ BİTİREMEZSİNİZ’

Herkesin tehdit altında olduğunu vurgulayan Piroğlu, “Sadece HDP tehdit altında değil burayı kuşatan polisler de onların aileleri de tehdit altında. Kurtaramayacaklar, o yüzden HDP’ye saldırıyorlar. Bir ses çıksa bunun yayılacağını çok iyi biliyorlar. Nereden mi biliyorlar? İran’dan biliyorlar, yoksulluğa karşı isyan eden Tunus halkından biliyorlar” diye konuştu. Hiç bu kadar utanıldığı ve sessiz kalındığı bir dönem daha yaşanmadığına işaret eden Piroğlu, bu saldırılara boyun eğmeyeceklerinin altını çizdi. Piroğlu, “Bizi gözaltına alarak, tutuklayarak, öldürerek bitiremezsiniz” dedi.

‘MİLYONLAR OLUNCAYA KADAR MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ’

KHK zulmüne karşı 308 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya selam gönderildiği eylemde, HDP Kadıköy İlçe Örgütü adına açıklamayı Şengül Yüksel okudu. HDP’ye yönelik yapılan siyasi soykırım operasyonuyla demokratik siyaset alanına iktidarın, kolluk güçlerinin ve yargının tahammülsüzlüğünü bir kez daha gördüklerini ifade eden Yüksel, bu ülkenin üçüncü partisi olan HDP’ye suç örgütü gibi yaklaşanların kendi suçlarını örtbas etmeye çalıştığının altını çizdi. HDP’nin sadece HDP’lilere değil, HDP’nin bu ülkenin demokrasi isteyen bütün farklı kesimlere lazım olduğunu kaydeden Yüksel, “2019 seçimler öncesi, bütün tecrit ve zulüm politikalarına karşı ant olsun ki; HDP büyüyerek yoluna devam edecektir. Bundan sonra şiarımız şudur: Bizi eksiltmeye çalışabilirler, biz binler, on binler, yüz binler, milyonlar oluncaya kadar bu mücadele edecektir. Sözümüz Türkiye halklarınadır. Sözümüz bütün ezilenler kesimleredir” dedi.

Eylem, “HDP umuttur, umut dimdik ayakta” sloganıyla sona erdi.