HDP Serhat bölge konferansı başladı

HDP tarafından Van’da “3. Kongreye giderken Dirençliyiz, güçlüyüz, kararlıyız” şiarıyla Serhat Bölge konferansı düzenlendi.

Van TSO binasında düzenlenen konferansa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, Meclis Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, HDP Eş Genel Başkan Yardımcıları Nadir Yıldırım, Saruhan Oluç, HDP Milletvekilleri Celadet Gaydalı, Nihat Akdoğan, Mizgin Irgat, Bedia Özgökçe, Lezgin Botan, Mehmet Emin Adıyaman, Adem Geveri, HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, Kayyum atanan Belediye Eş Başkanları, HDP Van İl Yöneticileri, HDP PM Üyeleri Özgür Zeydanoğlu, Abdurrahman Doğar, Yunus Parim, Zelal Yerlikaya, Zahide Besi, kayyum atanan Belediye Eş Başkanları, HDP İlçe Yöneticileri, Ardahan, Ağrı, Kars, Iğdır, Muş, Bitlis, Hakkari İl ve İlçe Örgütleri katıldı. Konferans salonuna ‘Faşizme dur diyoruz’, ‘Örgütlenerek özgürlüğe yürüyoruz’, ‘Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var’ pankartları asıldı.

AYHAN BİLGEN: HÜKÜMETİN 2018 HEDEFİDE ROJAVA VAR’

Saygı duruşuyla başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, AKP’nin politikalarını eleştirerek “Hükümet nerede duruyor, neyi başarıyorlar, neyi düşünüyorlar. Birkaç bakanın açıklamasına bakmak yeterli sanırım. Bütün STK temsilcileri FETÖ;den tutuklanmış ama bir tanesi o gün elinde silahla uçaklara nasıl savaştığını anlatıyor, bir bakan ayak kırmakla meşgul ama oğlunun kimlerle ilişkili olduğunu biliyoruz ve İçişleri Bakanı Cumhurbaşkanı Fransa’da iken bir başka bakanda imza attığı evrakların, ihalelerin hesabını vermenin zor olacağını farkında olmuş ki, “kabine değişikliği ile bu kabineden nasıl kurtulurum” diye düşünüyor. İşte hükümetin hali bu. Türkiye 2017 yılında neyi başardı? Irak’ta Kürtlerin referandumunu kendince başardı. 2018 de tüm hedefi Kürtler Rojava’da hiçbir şeyi elde etmesin, diye mücadele ediyor. Ahmet Kaya’nın sözü ile ‘Nerden baksan tutarsızlık’ hakim. Hatay’da toplantılar yapılıyor Suriye’de birilerini desteklerken, İran’a ise istikrarın devamı için demokratik tepkilere bile tepki gösteriyor. Ortadoğu ve Batı ile ilişkiler tutarsız. İhracat kaybolmuş, devletin itibarı kaybolmuş. Birkaç uçak, birkaç füze alırız diyerek dış politika yürütüyorlar" diye konuştu.

‘HDP’DE İSİMLER TARTIŞILMAZ, BİZ DÜZEN PARTİSİ DEĞİLİZ’

AKP'nin içi politikalarına da değinen Bilgen, "Peki içeride ne yapıyorlar, mezarlardan cenaze kaçırıyorlar, zindanlarda işkence artıyor. Vicdansızlığın tavan yaptığı OHAL koşullarında siyaset yapıyoruz, onurumuzu korumaya çalışıyoruz. Bu koşullarda gittiğimiz bir kongrenin olağan bir kongre olmayacağı açık. Hepimizin olağanüstü bir çaba sarf etmek zorunda kalacağımız bir kongrenin idrakında olmak zorundayız. HDP cezaevi kapılarında büyüyen kadınların, çocukların partisidir. Bu partiye hizmet etmiş hiçbir arkadaşımızı unutmadık, unutmayacağız. Birileri tamda kongreye giderken hedeflediğimiz, planladığımız siyasi netliği oluşturmayalım, sadece düzen partileri gibi isim tartıştırıyorlar. HDP’de siyaset kararları klavye kahramanları değil, bedel ödeyenler, mücadele edenler verir. Bu konferans umut ediyoruz ki siyaseti okuma, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu sağlıklı bir biçimde değerlendirerek, daha büyük bir mücadele etmemize vesile olur” dedi.

Toplantı ardından basına kapalı olarak devam etti.