HDP’liler yeniden oturma eylemine başladı

Amed’de büyükşehir belediyesinin gasp edilmesine karşı HDP’li vekiller gün içinde üçüncü kez bir araya gelerek oturma eylemi yaptı.

Aralarında HDP’li vekillerin olduğu partili bir grup, öğleden sonra Lise Caddesi’nde yeniden buluşarak oturma eylemi başlattı.

Belediyenin önü ve çevresindeki polis ablukası da dördüncü gününde sürüyor.  Polisler eylemin yapıldığı noktaya çıkan dört sokağı bariyerlerle kapattı. 

Bariyerlerden geçip eyleme destek vermek isteyen kent sakinlerin engellendi. Ara sokaklarda bekletilen yurttaşlar, zılgıtlarla eyleme destek veriyor.

HDP’liler sabah saatlerinde Lise Caddesi’nde oturma eylemi yaptıktan sonra, Ofis’te bir basın açıklaması yapmışlardı.

Çarşamba günkü protesto eylemlerine polis şiddetli saldırıda bulunmuş aralarında HDP’li vekiller ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi darp edilmiş, 10’u aşkın kişi gözaltına alınmıştı.

HDP’li Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyeleri 19 Ağustos’ta rejim güçleri tarafından baskına uğrayarak, gasp edilmişti. Belediye eşbaşkanlarının yerine kayyum atanmıştı. Paralel olarak onlarca kentte yürütülen polis teröründe 400’ü aşkın kişi gözaltına alınmıştı.