HDP işçi ve emekçilere seslendi: Örgütlenme zamanı!

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Demokrasi Buluşmaları kapsamında Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki LN Moda Tekstil’de çalışan işçileri ziyaret etti.

Demokrasi Buluşmaları çerçevesinde ziyarette bulunan heyette, HDK Eşsözcüleri İdil Uğurlu ve Sedat Şenoğlu, ESP PM Üyesi Aydın Kılıçdere, SODAP Temsilcisi Hüseyin Tolu, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Serhat Aktumur, MYK ve PM üyeleri ile HDP’li vekiller Dersim Dağ, Muazzez Orhan, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sait Dede, Sıdık Taş, Züleyha Gülüm ve il yöneticileri yer aldı.

Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, iktidarın Covid-19 salgını süresince çalışanlara “ya Covid’den ya da açlıktan öleceksiniz” dayatmasında bulunduğunu kaydetti.

Uğurlu, “Biz buradan işçi ve emekçi kardeşlerimize sesleniyoruz. Gün yan yana gelme, beraber mücadele etme ve örgütlenme zamanıdır” dedi.

Uğurlu, mülteci emekçilerin durumuna da dikkat çekerek, “Onlar zaten gözden çıkarıldı” diye konuştu.

Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da HDP olarak Türkiye’nin her yerinde olduklarına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı: “Emekçinin işçinin, insanımızın olduğu her yerdeyiz. HDP olarak tüm yurt sathında ülkenin sorunlarına müdahil olma aşamasındayız. Türkiye’nin en büyük sorunundan en küçük sorununa kadar sosyal, siyasal, ekonomik, psikolojik, sosyolojik her türlü sorununa karşı HDP’nin çözümleri vardır. Biz sahada vekillerimiz yöneticilerimizle birlikte halkımızla birlikteyiz.”