HDP: Irkçı saldırıların normalleşmesine izin vermeyeceğiz

Afyon'da bir Kürt işçinin katledilmesine ilişkin açıklama yapan HDP, "AKP-MHP iktidarının nefret söyleminden vazgeçmemesi ve cezasızlığın sonucu" vurgusunda bulundu.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Afyon'daki ırkçı cinayete ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Sakarya’da Kürt işçilerin saldırıya uğramasının ve linç edilmesinin üzerinden daha 1 ay bile geçmeden, bu kez Afyon’da ırkçı bir saldırı yaşandı. Kentte inşaat işinde çalışan Kürt işçilere ateş açıldı. İnşaat işçisi Özkan T., bu saldırı sonucunda hayatını kaybetti, Fırat T. ve Emrah Ö. ise yaralandı" denildi.

'NEFRET SÖYLEMİ VE CEZASIZLIĞIN SONUCU'

Başsağlığı ve yaralılara şifa dileyen HDP, şunları kaydetti:
"İktidarın Kürt halkına yönelik düşmanca iç-dış politikası ve söylemi, toplumda linç kültürünü besleyen anlayışı, bugün ortaya çıkan bu tabloyu da yaratmaktadır. Afyon’da genç bir Kürt işçinin hayatını kaybetmesinin sebebi, AKP-MHP iktidarının nefret söyleminden vazgeçmemesi, bu konudaki sayısız uyarımızı dikkate almamasıdır. Kürtlerin uğradıkları ırkçı saldırılar, iktidarın cezasızlık politikasının da bir sonucudur."
HDP, açıklamasının sonunda "Afyon’daki ırkçı cinayetin takipçisi olacağız. Kürtlere yönelik ırkçı saldırılarda bulunanların hiçbir ceza almamalarının normalleşmesine izin vermeyeceği" dedi.