HDP'den İHD'ye kutlama mesajı

HDP, kuruluş yıl dönümü vesilesiyle İHD'yi kutladı.

HDP eş başkanları Pervin Buldan, Sezai Temelli, İHD'nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye’de demokrasi ve insan hakları mücadelesinin öncüsü olan İnsan Hakları Derneği’ni kuruluşunun 32. yıl dönümü vesilesiyle kutluyoruz. 

17 Temmuz 1986’da sıkıyönetim koşullarında kurulan İHD, o günden bugüne demokrasi ve insan hakları mücadelesini en zor koşullarda ve kesintisiz olarak sürdürmüştür. 32 yılın her anında muktedirlerin hedefinde olan; ölüm, tutuklanma, işsiz bırakılma gibi her türlü tehditle karşı karşıya kalan ve buna rağmen sözünden, mücadelesinden geri durmayan hak savunucuları, bugün de aynı tehditlerle karşı karşıyadır. 

'İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARININ SORUMLULUĞU ARTIYOR'

20 Temmuz’da bir sivil darbe gibi ilan edilen ve sıkıyönetimden farksız olan OHAL’in şimdi de kalıcı hale getirilmesi niyetiyle bir kez daha görülmektedir ki, İHD’nin ve tüm diğer hak savunucularının bu topraklardaki sorumluluğu artarak devam edecektir. Türkiye’de ne yazık ki adım adım inşa edilen otoriter ve baskıcı rejimle yeni ve daha ağır hak ve hukuk ihlalleri gündemde olacaktır. 

İHD’nin her durumda mücadeleyi sürdüreceğine, demokrasi ve özgürlük, eşitlik ve barış taleplerini dillendirmeye devam edeceğine olan inancımız tamdır. 

Tüm halkların, kimliklerin, kültürlerin ve inançların özgür olduğu demokratik bir cumhuriyeti; onurlu ve adil bir barışı, çocukların öldürülmediği, insanlık değerlerinin egemen olduğu güzel günleri hep birlikte inşa etmek için İHD ile yan yana, omuz omuza olmaya her koşulda devam edeceğiz."