HDP: Demir derhal serbest bırakılmalı

HDP, Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir'in rehin alınmasına tepki göstererek, AKP-MHP iktidarına, "Sizin gasp ve talanlarınız sürdükçe bizim de demokrasi ve özgürlükteki ısrarımız yükselecek" mesajını verdi.

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu eş sözcüleri Hediye Karaaslan ve Salim Kaplan, Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir'in tutuklanmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bu tutuklama; ceberut bir sistemin kendisinden olmayana duyduğu açık nefretin, tek kişinin dudakları arasına sıkışmış yargının ve Kürt halkının iradesi özelinde kendini ve kentini yönetmeye talip bir halk gerçekliğine karşı yürütülen pervasız, sistematik kırım politikalarının bir sonucudur" denildi.

Demir'in, beraat ve takipsizlik aldığı dosyadan tutuklandığına dikkat çekilen açıklamada, "Bugün her şekilde kriminalize edilmeye çalışılan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bahane edilerek alındı" diye kaydedildi.

'İRADEYE SAHİP ÇIKTIĞI İÇİN TUTUKLANDI'

Açıklamada, hukuksuz tutuklamaya dair şu bilgiler de verildi:

"Mehmet Demir’e isnat edilen bir diğer suçlama ise 2013’te Batman’da Suriye’ye insani yardım göndermek için valilik izni doğrultusunda düzenlenen ve eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AKP Milletvekilli Mehmet Emin Ekmen’in de düzenleyicileri arasında olduğu yardım kampanyasına destek vermek ve Kızılay’a yardımları teslim etmektir. Bakanla beraber yürüttüğü yardım kendisini ‘örgüt üyesi’ yapmış durumdadır.

Mehmet Demir, Batman halkı için çalıştığı, gecesini gündüzüne kattığı ve kendisine teslim edilmiş iradeye sahip çıktığı için tutuklandı. Batmanlılara belediye eşbaşkanlığı yaptığı, şehre ve toplumsal belediyeciliğe sahip çıktığı için tutuklandı. Gerçek budur!"

'GASP VE TALANA BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Açıklamanın sonunda, AKP-MHP iktidarına, "Sizin gasp ve talanlarınız sürdükçe bizim de demokrasi ve özgürlükteki ısrarımız yükselecek, mücadele alanlarımız büyüyecektir" mesajı verildi.