HDP 4. Kongresi başladı

HDP 4’üncü Olağan Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda başladı. Divan Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları  “Selam olsun İmralı’da Kandıra’da ve Edirne’de, bu ülkenin tüm zindanlarında direnenlere" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4’üncü Olağan Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda başladı. Divan seçimi öncesinde kongre açılış konuşmasını HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, şunları söyledi: 

“Bugün çok anlamlı bir buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Herkese cevap olacak şekilde güçlü bir çıkış olacaktır. Tarihin bu önemli kavşağında Serhat’tan Amed’e, Karadeniz’e Avrupa’dan Avustralya’ya ve tüm Kürdistan’a selamlarımızı gönderiyoruz. Bütün yoldaşlarımızı bir kez daha selamlıyoruz. Sizlere sözümüz olsun ki HDP kazanacak, halklar kazanacak.”

Ardından Kongre’nin divan seçim yapıldı. Divan Eş Başkanları olarak milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Mehmet Rüştü Tiryaki seçildi. Divan adına konuşan Tülay Hatimoğulları, “Bizler kongremizi ülkemizin özgürlüklerimizin insan Halkların kangrenleştiği bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Yoksulluk derinleşiyor. Kadını yönelik şiddet artıyor. Kürt sorununda çözümsüzlüğü şiddeti dayatan zihniyet ırak da Suriye savaşı ve şiddeti halklara reva görüyor. Bizler halklar olursak bu ülkenin ezilenleri olarak çaresiz değiliz. Çare demokrasi güçlerinin bileşkesidir. Yarattığı sinerjidir” dedi.

Hatimoğulları,  “Selam olsun İmralı’da Kandıra’da ve Edirne’de, bu ülkenin tüm zindanlarında direnenlere. Selam olsun sizlere” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Mehmet Tiryaki ise, Kongrenin umut ve birliktelik kongresi olacağını ifade etti. 

Kongrede özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapıldı. Kongre HDP Eş Genel Başkanlarının konuşmasıyla devam ediyor.