HBDH Ulaş Adalı’yı andı

HBDH Yürütme Komitesi, üç yıl önce şehit düşen Devrimci Komünarlar Partisi(DKP) kurucu üyesi ve Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Ulaş Adalı’yı andı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, 21 Temmuz 2017’de şehit düşen Ulaş Adalı anısına yazılı bir açıklamada bulundu.

HBDH, “Ulaş Adalı (Gökhan Taşyakan) yoldaş bundan 3 yıl önce bugün devrimci savaş alanlarında ölümsüzleşti” dedi.

Açıklamada, “Ulaş Adalı devrimci mücadeleye çok genç yaşta lise yıllarında dahil olmuştu. Bursa’lı göçmen bir aileden gelen Ulaş yoldaş, gençlik yıllarında YÖK protestolarından, NATO protestolarına ve İMF protestolarına kadar birçok devrimci kitle eyleminin örgütlenmesinde aktif görev almıştır. Gezi direnişi sırasında Taksim meydanında direniş barikatlarının en saflarında yerini almıştır. O yıllarda Ulaş yoldaş devrimci mücadele içerisinde militan bir mücadele hattında ısrar eden bir duruşa sahip olmuştur” diye belirtildi.

Adalı’nın DAİŞ çetelerine karşı savaşta da bir çok defa ön saflarda yer aldığını hatırlatan HBDH, şunları ifade etti:

“Kobanê direnişi başladığı sırada Enternasyonalist bir Türkiye’li devrimci olarak hiç tereddüt etmeden Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) saflarında Kürt halkının haklı mücadelesinin yanında yer almıştır. IŞİD çetelerine karşı savaşta birçok defa savaş cephesinde en ön hatta görev alan Ulaş yoldaş kararlı ve savaşçı duruşuyla bütün yoldaşlara örnek olmuştur.

DKP/BÖG’ün kuruluş kongresinde delege olarak yer alan Ulaş Adalı yoldaş partisinin devrimci savaş hattının netleşmesinde önemli katkıları olmuştur.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin Kuruluş çalışmalarında görev alan Ulaş Adalı yoldaş bu çalışmalara daha güçlü bir şekilde katkı sunmak için Medya Savunma Alanlarına geçmiştir. Burada görev yaptığı sürece mütevazi devrimci kişiliği ve yoldaşlığıyla birleşik devrim çalışmalarında öncü bir yoldaş olmuştur.

Mehmet yoldaş (Ulaş Bayraktaroğlu) şehit düştükten sonra DKP/BÖG Merkez Komitesinde görev alan Ulaş yoldaş partisinin devrimci savaş çizgisinin netleşmesi ve Kürdistan dağlarında elde edilen devrimci savaş tecrübelerinin Türkiye coğrafyasına taşınmasında önemli emekleri olmuştur.

Ulaş Adalı yoldaşın şehadetinin ardından 3 yıl geride kaldı. Onun kurucusu olduğu Halkların Birleşik Devrim Hareketi bugün Türkiye metropollerinde ve Kürdistan dağlarında eylemleriyle devrim ateşini daha güçlü harlamaktadır. Ulaş Adalı’nın mücadele bayrağı Birleşik Devrim mücadelesi veren gerillaların ellerinde Türkiye ve Kürdistan topraklarında dalgalanmaktadır.

Bugün faşist iktidarın bütün bitirdik, bitiriyoruz yalanlarına rağmen Birleşik Devrim mücadelesi her geçen gün daha da büyüyerek gelişmektedir. Dağlarda direnerek devleşen gerillalar, şehirlerde faşizmin rüyalarını kabusa çeviren milisler ve yaşamın her alanında direnişi büyüten birleşik devrim güçleri faşizmin korkulu rüyasıdır.

Ulaş Adalı yoldaşa sözümüz onun özlemi olan Türkiye devrimini gerçekleştirmek ve bu temelde Birleşik devrim mücadelesini her alanda daha güçlü örgütlemek olacaktır.”